Séria klubových alternatívnych koncertov s názvom Indie Hits Live bude v bratislavskom Subclube pokračovať vo štvrtok 17. marca. Organizátori tentokrát pozvali možno menej nápadné ale o to zaujímavejšie domáce kapely. Po viac ako roku sa do Subclubu vráti Vetroplach, pre ktorú pôjde o vôbec prvý tohtoročný koncert. Vystúpi aj kapela Hugo D'Gen, ktorú založil basgitarista skupiny Vidiek Kamil Grebeň.

Skupina Vetroplach funguje od roku 2002 a doposiaľ vydala tri albumy. Single Ty mi budeš rozumieť alebo Robots z poslednej štúdiovej nahrávky Maličkosti (2009) sa zaradili medzi to najlepšie, čo na poli slovenského indie popu vzniklo. Frontmanom Vetroplachu je Jozef Vrábel - gitarista, spevák, skladateľ, člen kapely Billy Barman a pravdepodobne aj veľký fanúšik skupiny Blur.

Hugo D'Gen je pôvodne sólový "obývačkový projekt" Kamila Grebeňa, ktorý je okrem dlhoročného hrania v kapele Vidiek známy aj ako výrobca gitár. Keď však prišla potreba vystúpiť na pódium, rozrástol sa Hugo D'Gen postupne o ďalších hudobníkov. Od roku 2010 má skupina stabilnú koncertnú zostavu (Kamil, Nina, Peter a Juraj) a zopár nových piesní v repertoári. V týchto dňoch trávi Kamil čas v nahrávacom štúdiu a robí na nových insitných pesničkách na debutový album, ktorý sa bude volať Baxtage. Kapela hrala v Subclube naposledy v roku 2007, po pauze sa vraj teší na koncert v obľúbenom klube.

O afterparty po koncertoch sa tradične postará DJ Ian the Indian.

Indie Hits Live
Vetroplach + Hugo D'Gen
štvrtok 17. marca, 21:00
Subclub, Bratislava
Vstupné: 5 €

Lístky na koncert môžete vyhrať v našej súťaži.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Braňo Krč zo Subclubu. Viac na www.subclub.sk.

Súvisiaci interpreti: Vetroplach