Originálne vstúpil do nového pracovného roka Robo Opatovský – fanúšikom ponúkol celkom nový singel s názvom 2012. Inšpirovali ho predpovede, podľa ktorých má na budúci rok prísť koniec sveta. Text skladby je však napísaný s nadhľadom, o čo sa postaral renomovaný textár Vlado Krausz.

"Načrtol som mu len základnú ideu," hovorí Opatovský. "Informácií o blížiacom sa konci sveta akoby stále pribúdalo, a tak som sa aj ja zamyslel, či má vôbec význam niečo plánovať do budúcna alebo vybrať z účtu všetky peniaze a poriadne to roztočiť," dodáva.

"Píšem pesničky už 15 rokov, podľa mňa aj táto nesie môj rukopis. Neobvyklý je však aranžmán. Dúfam, že sa poslucháčom bude páčiť a príjmu skladbu 2012 ako chuťovku na môj nový album," prezrádza spevák.

Singel dokonca aj celkom atypicky vznikol. Je to totiž celkom prvá nahrávka, ktorá mala pôvodne slúžiť len ako demoverzia. "Myslel som si, že si spev len vyskúšam, aby som ho potom ešte mohol opravovať a šperkovať. Producenti Tomáš Gajlík a Igor Kmeťo však povedali, že napriek drobným nedostatkom má presne ten výraz, aký si pesnička vyžaduje."


Robo Opatovský - 2012

Skladbu 2012 od Roba Opatovského budete môcť počuť aj na jeho živých vystúpeniach. A už o pár dní sa môžete presvedčiť, že Robo vie nielen spievať, ale aj obstojne varí. Od 14. marca bude totiž účinkovať v televíznom programe Bez servítky.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Eva Bacigalová, PR manažérka Roba Opatovského.

--
Foto: Fero Deák - Imagine Vision

Súvisiaci interpreti: Robo Opatovský