Stálica českého pop rocku Chinaski už dnes večer v Trenčíne odštartuje slovenskú časť turné s Katarínou Knechtovou. Pri tejto príležitosti pripravila kapela v našich končinách jedinečný projekt Deň s Chinaski, v rámci ktorého sa majú priaznivci kapely riadiť heslom "Netoč nás, natoč seba!". Fanúšikovia tak majú možnosť stať sa súčasťou dokumentu o prebiehajúcom česko-slovenskom turné.

"Stačí natočiť svoj deň, kedy sa chystáte na koncert. Kreativite a nápadom sa medze nekladú, jediné obmedzenia, ktoré sú stanovené, je maximálna dĺžka videa 10 minút a termín na zaslanie je stanovený do 10. júna 2011," uvádza kapela. Ku projektu sa Chinaski inšpirovali Ridley Scottom a jeho Live In a Day. Na tvorbe výsledného dokumentu bude kapela spolupracovať s Ester Brymovou, držiteľkou ceny Alana J. Baileyho za najlepší dokument roku 2009 (Butterflies).


Chinaski dokument - Netoč nás, natoč sebe!

Viac informácií o pripravovanom dokumente nájdete na stránke www.chinaski.cz/natoc-sebe.

Turné Chinaski a Kataríny Knechtovej začína už dnes večer (25.3.) v trenčianskom Piano klube. Celkovo bude mať šesť zastávok v Trenčín, Prievidzi, Prešove, Žiline, Košiciach a v Bratislave.

Termíny Chinaski Amarok tour 2011:

25. 3. - Trenčín, Piano Club
26. 3. - Prievidza, Element Club
29. 3. - Prešov, PKO
30. 3. - Žilina, Dom kultúry
31. 3. - Košice, Spoločenský pavilón
13. 4. - Bratislava, Majestic Music Club

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Silvia Turnerová, PR manažérka slovenskej časti Chinaski Amarok tour 2011.

Súvisiaci interpreti: Chinaski