Prvým singlom z očakávaného albumu Suck It And See britskej indie-rockovej skupiny Arctic Monkeys bude pieseň Don't Sit Down 'Cause I've Moved Your Chair. Album vyjde 6. júna a bude obsahovať dvanásť skladieb, ktoré štvorčlenná formácia nahrávala v Sound City Studios v Los Angeles pod dohľadom producenta Jamesa Forda. Medzi hosťami figuruje aj Josh Homme z formácie Queens Of The Stone Age.

Singel Don't Sit Down 'Cause I've Moved Your Chair vyjde v digitálnej podobe 11. apríla, vinylová platňa so skladbou sa na trh dostane 30. mája. Kapela však skladbu vydá na platni aj 16. apríla v limitovanej edícii počas Record Store Day, v rámci ktorého interpreti predávajú špeciálne nahrávky. Na tejto verzii platne bude aj pieseň Brick by Brick, ktorú skupina zverejnila 4. marca na svojej oficiálnej webovej stránke.


Arctic Monkeys - Brick by Brick

Arctic Monkeys debutovali v roku 2005 EP nahrávkou s názvom Five Minutes with Arctic Monkeys. O rok neskôr vydali svoj prvý album Whatever People Say I Am, That's What I'm Not, po ktorom nasledovali nahrávky Favourite Worst Nightmare (2007) a Humbug (2009). Frontman Alex Turner vydal 14. marca svoj prvý sólový album, skladby z neho sú zároveň súčasťou soundtracku k britskému filmu Submarine (2010) režiséra Richarda Ayoadea.

Informácie zverejnila webstránka nme.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Arcticmonkeys.com