Spustením predpredaja permanentiek na štvrtý ročník festivalu Open Jazz Fest unikli na verejnosť interné informácie organizátorov o zozname účinkujúcich, ktorý však nie je zatiaľ oficiálny. Stalo sa tak v piatok 1. apríla na portáli predávajúcom zľavnené vstupenky na toto podujatie.

"Bola to pre nás nepríjemná situácia, pretože nám okamžite začali volať umelci, ktorých zmluvy buď ešte nie sú doriešené alebo v riešení nie sú vôbec," uviedol riaditeľ festivalu Marian Pavlovič, podľa ktorého sa organizátori podujatia toto nedorozumenie snažili okamžite napraviť. "Považujeme za dôležité upozorniť, že chyba nenastala na strane predajcu," dodal Pavlovič.

O jednotlivých vystupujúcich na festivale, ktorý sa uskutoční 29. a 30. júla na Zelenej vode pri Novom Meste nad Váhom, budú organizátori informovať postupne. "Každý pondelok oznámime a krátko predstavíme širokej verejnosti meno jedného vystupujúceho. Fanúšikovia, ktorí si už na základe zverejnených mien zakúpili lístky, sa však určite majú na čo tešiť. Pôvodne medializovaný line-up bol reálny možno z dvoch tretín," vysvetlil Pavlovič.

Prvým potvrdeným interpretom 4. ročníka Open Jazz Festu sa stal klavirista Michael Wolny, ktorý vystúpi v rámci svojho projektu Em_trio. Wolny je v súčasnosti rezidenčným umelcom najväčšieho jazzového festivalu v Nemecku - Jazz Baltica. V roku 2007 vydal sólový album Hexentanz, ktorý mal u nemeckých kritikov pozitívny ohlas. Wolny získal viacero ocenení ako napríklad Cenu nemeckej kritiky Record, Bavorskú cenu umenia, Choc de l 'Année 2006 francúzskeho džezového časopisu Jazzman alebo v roku 2007 Ronnie Scott's Jazz Award pre medzinárodný objav roka.

Agentúru SITA informovala PR manažérka festivalu Saša Štullerová.

--
Zdroj: SITA
Foto: Open Jazz Fest facebook