Americká speváčka Beyoncé vydá nový štúdiový album v júni. V rozhovore pre Daily Telegraph to uviedol riaditeľ austrálskej divízie vydavateľstva Sony Music Denis Handlin. Na nasledovníkovi úspešnej nahrávky I Am... Sasha Fierce (2008) budú aj nečakaní hostia - producent Diplo, undergroundová hip-hopová skupina Odd Future či noise-popové duo Sleigh Bells. Nové skladby by Beyoncé mala predstaviť 26. júna na slávnom britskom festivale Glastonbury, kde vystúpi ako jedna z troch headlinerov. Album neskôr predstaví aj na svetovom turné.

29-ročná diva, ktorá je manželkou nemenej slávneho rapera Jay-Z, zatiaľ vydala tri štúdiové albumy - Dangerously in Love (2003), B'Day (2006) a I Am... Sasha Fierce (2008). So všetkými troma dobyla americký rebríček Billboard 200. Len v USA predala viac ako 11 miliónov albumov a asi 25 miliónov singlov.

Na konte má už 16 cien Grammy, pričom tri z nich získala ešte ako členka skupiny Destiny's Child, ostatné ako sólová speváčka. Medzi jej najväčšie hity patria skladby Crazy in Love, Baby Boy, Me, Myself and I, Listen, Irreplaceable, If I Were a Boy, Halo či Single Ladies (Put a Ring on It).


Beyoncé - Halo (z albumu I Am... Sasha Fierce, 2008)


Sleigh Bells - Riot Rhythm (z albumu Treats, 2010)


Tyler The Creator (Odd Future) - Yonkers (aktuálny singel z pripravovaného sólového albumu Goblin, 2011)

Informáciu zverejnila webová stránka NME.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Beyonceonline.com