Organizátori rakúskeho hudobného festivalu Nova Rock skompletizovali line-up jeho siedmeho ročníka. Headlinermi podujatia, ktoré sa bude konať 11. až 13. júna (sobota - pondelok) v prírodnom areáli Pannonia Fields II blízko dedinky Nickelsdorf, sú už skôr avizované kapely Linkin Park, Iron Maiden a System of a Down. Posledným veľkým menom, ktoré pribudlo do programu, je britská hardrocková formácia The Darkness. Tá sa tento rok vrátila na scénu a vystúpenie na Nova Rocku bude po prestávke zrejme jej prvým v kontinentálnej Európe.

Hudobníci zo Suffolku pôsobili na scéne pred rozpadom v rokoch 2000 až 2006. V tom čase vydali dva štúdiové albumy, ktoré obsahovali hity ako I Believe in a Thing Called Love, Love Is Only a Feeling či One Way Ticket.


The Darkness - I Believe In A Thing Called Love

Ďalšími svetoznámymi kapelami v programe sú Korn, Motörhead, Thirty Seconds to Mars, Guano Apes, In Extremo, Flogging Molly, Wolfmother, Alter Bridge, 3 Doors Down, Pendulum, Cavalera Conspiracy, Social Distortion, Plain White T's, In Flames, Blood Red Shoes, The Sounds, Bring Me The Horizon, Hammerfall alebo Duff McKagan’s Loaded.

Vstupenky na 7. ročník Nova Rocku sa dajú kúpiť aj na Slovensku, napríklad v internetovom obchode TicketOne.sk. Klasická permanentka na tri dni stojí 136 eur, VIP permanentka 220,50 eura. V predaji sú aj vstupenky oprávňujúce jej majiteľa na vstup s karavanom do presne vymedzeného priestoru.

Opäť by na festival mala chodiť z Bratislavy kyvadlová doprava. Areál podujatia je od slovenskej metropoly vzdialený približne 40 kilometrov a každý rok ho aj preto navštevujú stovky Slovákov. Denná kapacita festivalu s dvoma open-air pódiami je 55 000 ľudí, v súčte troch dní je to teda vyše 160 000 ľudí, čím sa podujatie radí medzi vôbec najväčšie v strednej Európe.

--
Zdroj: SITA
Foto: Myspace.com/thedarkness