Česká speváčka Lenka Filipová vystúpi už zajtra,14. apríla, v bratislavskom Štúdiu L+S, kde spolu s hudobníkmi Mirkom Linhartom a Seanom Barrym uvedie svoj recitál.

"Koncert bude mať príjemnú, komornú atmosféru. Je ale veľmi pestrý a nabitý emóciami. Základom je samozrejme výber známych pesničiek zo všetkých Lenkiných vydaných albumov, obohatený o ukážky z gitarovej klasiky, francúzskeho šansónu a írskej ľudovky," prezradila o programe recitálu manažérka speváčky Jana Linková.

V Štúdiu L+S zaznie aj anglická pesnička, ktorú Lenka Filipová vlani spievala na spoločných koncertoch s americkou pesničkárkou Janet Robin, a taktiež skladby z rockového albumu Concertino 2010 (2010). Päťdesiatsedemročná Filipová je rodáčkou z Prahy, kde študovala na konzervatóriu.

Neskôr študovala aj na medzinárodnej hudobnej akadémii v Paríži. Svoj debutový album Zamilovaná vydala v roku 1982, po ňom nasledovali napríklad Quo vadis (1983), Řeka života (1986), Concertino 1 (1990), Concertino II (1995) alebo Tisíc způsobů jak zabít lásku (2003).

--
Zdroj: SITA
Foto: Lenkafilipova.cz