Kanadská rocková kapela Arcade Fire vydá 27. júna reedíciu svojho tretieho štúdiového albumu The Suburbs (2010). Tá bude obsahovať dve bonusové skladby Speaking In Tongues a Culture War, krátky film Scenes From The Suburbs a taktiež dokument Making Of. Nové skladby budú môcť priaznivci kapely prvýkrát počuť 23. mája v BBC Radio 1 Show.

Album The Suburbs je komerčne najúspešnejšou nahrávkou Arcade Fire. Vlani v auguste s ňou dobyli americký aj britský rebríček a tento rok triumfovali na 53. ročníku Grammy v najprestížnejšej kategórii Album roka.

Producentmi úspešného albumu sú členovia kapely a tiež Markus Dravs, ktorý v minulosti spolupracoval s Brianom Enom, Björk a kapelami Coldplay, James či Mumford & Sons.

Sedemčlenná kapela album nahrávala dva roky prevažne v New Yorku a doma v Montreale. Hlavným autorom piesní je líder formácie Win Butler, no na tvorbe skladieb sa podieľali všetci členovia skupiny. Singlami z nahrávky sú skladby The Suburbs, We Used to Wait, Ready to Start a City With No Children.

Arcade Fire na scéne debutovali albumom Funeral (2004), ktorý je podľa britského magazínu Gigwise ôsmym najlepším albumom vydaným v nultých rokoch 21. storočia, teda v rokoch 2000 - 2009. Podľa Pitchworku je táto nahrávka dokonca druhou najlepšou na svete v spomenutom období. Po Funeral nasledovala nahrávka Neon Bible (2007), s ktorou dobyli kanadský albumový rebríček a v americkom a britskom rebríčku sa dostala na dvojku.

Informácie pochádzajú z webstránky NME.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Anton Corbijn - Hudba.sk