Basgitarista a klávesák americkej art-rockovej kapely TV on the Radio Gerard Smith podľahol v stredu rakovine pľúc. Na svojej oficiálnej webstránke to oznámili ostatní členovia skupiny. "S veľkou ľútosťou oznamujeme, že náš milovaný priateľ a kolega Gerard Smith podľahol rakovine pľúc, s ktorou statočne bojoval. Bude nám veľmi chýbať," uviedli členovia kapely, ktorí následne zrušili najbližších päť naplánovaných koncertov.

Smithovi diagnostikovali rakovinu po dokončení nahrávania štvrtej štúdiovky Nine Types of Light, ktorá vyšla 11. apríla. Hudobník, ktorý pôsobil v kapele od roku 2005, sa preto nemohol zúčastniť ani na turné na propagáciu tohto albumu.

Zaujímavosťou je, že nahrávka vyšla nielen vo formáte klasického hudobného albumu ale aj ako film, ktorý je vizuálnym spracovaním celej nahrávky a zahŕňa hudobné klipy pre každú skladbu na albume. Na tvorbe videoklipov sa podieľali rôzni filmári, celý film však režíroval spevák kapely Tunde Adebimpe, ktorý jednotlivé hudobné videá prepojil rozhovormi s ľuďmi z New Yorku na rôzne témy ako sú sny, láska, sláva a budúcnosť.


TV on the Radio - Nine Types of Light (film k rovnomennému albumu, obsahuje 10 videoklipov a rozhovory)

Informácie pochádzajú z agentúry AP a webstránky NME.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/TvOnTheRadio