Slovenský skladateľ, dirigent a producent Oskar Rózsa absolvuje pri príležitosti vydania remastrovanej verzie albumu Hrana (1999) šesť koncertov Hrana Tour 2011. Projekt Oskar Rózsa - Hrana, pocta Marekovi Brezovskému sa v dňoch 1. až 9. júna predstaví v Prešove, Košiciach, Banskej Bystrici, Žiline, Trenčíne a Bratislave. Vstupenky na koncerty sa budú predávať na mieste konania, dostupné sú aj v predpredaji na webstránke Eventim.sk.

Počas koncertov bude naživo maľovať výtvarník Marek Ormandík, ktorý vytvoril pôvodný aj nový obal a booklet albumu Hrana. Námety malieb budú podľa Ormandíka vychádzať z nálady a pocitov počas samotného koncertu rovnako ako aj z malieb z bookletu albumu.

Obal a ukážky z bookletu reedície albumu Hrana (nové maľby Mareka Ormandíka)


Pôvodný album Hrana, ktorý bol spoločným projektom Rózsu a skladateľa a klaviristu Mareka Brezovského, vyšiel v limitovanej edícii na CD v roku 1999, päť rokov po Brezovského smrti. Dnes už je nezohnateľnou raritou, no stále je žiadaný, preto po dvanástich rokoch vychádza reedícia. Spolu s pôvodnými štrnástimi skladbami sa na novom vydaní albumu objavia aj dve doposiaľ nevydané piesne. Okrem reedície albumu Hrana sa pripravuje aj celovečerný film s rovnomenným názvom.

Pri príležitosti turné a reedície albumu sme pripravili videorozhovor s Oskarom Rózsom, ktorý zverejníme v najbližších dňoch v sekcii Rozhovory.

Termíny a miesta Hrana Tour 2011:

1. júna - Prešov, Čierny orol
2. júna - Košice, Kasárne / Kulturpark (koncert sa koná v rámci medzinárodného hudobného festivalu Konvergencie)
4. júna - Banská Bystrica, Robotnícky dom
5. júna - Žilina, Dom odborov (Veľká scéna)
7. júna - Trenčín, Piano Club
9. júna - Bratislava, Majestic Music Club

Vstupenky na koncerty sú v predaji v sieti Eventim.



Agentúru SITA informovala PR manažérka turné Barbora Drahovská.

--
Zdroj: SITA, pm
Foto: archív Hudba.sk