Americký raper 50 Cent prezradil, že píše román o šikanovaní v škole. Raper plánuje knihu s názvom Playground inšpirovanú jeho vlastným životom vydať na budúci rok. Príbeh vyrozprávaný v prvej osobe bude o 13-ročnom trýzniteľovi, ktorého okolnosti prinútia čeliť svojim činom. Podľa časopisu Rolling Stone by knihu mohlo vydavateľstvo Razorbill uviesť do predaja v januári 2012.

"Veľmi som túžil napísať Playground, pretože som chcel preskúmať, ako sa z dieťaťa môže stať tyran. Čerpal som z udalostí v mojom detstve a dospievaní, ale bol som tiež nadšený, keď som videl, ako príbeh pokračuje vlastným životom," povedal 50 Cent.

Dodal, že takáto kniha by mu veľmi pomohla, keď vyrastal, a teraz, keď má syna tínedžera, je jeho cieľom, "aby to malo pozitívny vplyv na všetkých tínedžerov".

Keď Playground vyjde, bude to už tretia 50 Centova kniha. V roku 2005 vydal autobiografiu From Pieces to Weight: Once Upon a Time in Southside Queens a v roku 2008 The 50th Law, ktorej spoluautorom je úspešný autor kníh o moci, stratégii a manipulovaní Robert Greene. Minulý týždeň raper predstavil svoju novú skladbu Outlaw z pripravovaného albumu Black Magic.

Informáciu zverejnila webová stránka NME.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Victoria Will (foto.sita.sk)