Leslie West, 65-ročný gitarista rockovej kapely Mountain, sa zotavuje po tom, ako mu amputovali pravú nohu. Podľa e-mailového vyhlásenia jeho manželky Jenni bola pondelňajšia amputácia nevyhnutná pre zastavenie hnisavej infekcie, ktorá napadla jeho nohu. "Lekári sa mu ju dva dni snažili zachrániť, ale bez výsledku," napísala.

"Rozhodnutie amputovať bolo nevyhnutné pre záchranu jeho života, keďže infekcia sa šírila do celého jeho tela," vysvetlila Jenni West a dodala, že gitaristovu infekciu skomplikovalo ochorenie periférnych ciev a "faktory krvnej zrážanlivosti".
Mountain bola jednou z hudobných skupín, ktoré hrali na legendárnom festivale vo Woodstocku v roku 1969. Medzi ich prvé hity patrili skladby Mississippi Queen, Never In My Life, Theme From An Imaginary Western a Nantucket Sleighride.

Podľa hudobných kritikov mala táto kapela významný vplyv na počiatky metalovej hudby. Mountain sa rozpadli v roku 1972, na čo West začal svoju sólovú kariéru. V 80. rokoch sa kapela dala opäť dokopy, ale v roku 1983 jedného z pôvodných členov, basgitaristu Felixa Pappalardiho zabila jeho žena. Leslie a Jenni sa vzali na pódiu po koncerte v meste Bethel pri príležitosti 40. výročia festivalu vo Woodstocku. West, kedysi známy svojou korpulentnou postavou, v priebehu rokov výrazne schudol. V uplynulom období pripravoval sólový album The Unusual Suspects.

Dátum vydania albumu, na nahrávaní ktorého sa podieľali bubeník Kenny Aronoff a gitaristi Billy Gibbons z kapely ZZ Top, Slash z Guns N' Roses, Zakk Wylde zo sprievodnej skupiny Ozzyho Osbourna, Steve Lukather z formácie Toto a sólový muzikant Joe Bonamassa, zatiaľ nie je stanovený.

--
Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Jason DeCrow (foto.sita.sk)