V bratislavskom Dome kultúry Lúky sa 30. júna o 19:30 uskutoční vôbec prvý koncert formácie Fats Jazz Band, ktorá vznikla v tomto roku na podnet klaviristu Ladislava Fančoviča. Okrem neho v kapele pôsobia Ľubomír Kamenský (trúbka, kornet), Branislav Belorid (pozauna), Nikolaj Nikitin (tenor-saxofón, klarinet), Michal Matejka (gitara), Pavol Kušík (kontrabas), Juraj Šušaník (bicie) a speváci Juraj Igonda a Jana Dekánková.

Viacerí členovia kapely sú známi aj z iných formácií ako napríklad Slovenská filharmónia, Gustav Brom Big Band, Matúš Jakabčic Big Band, CZ-SK Big Band alebo orchester Slovenského Národného Divadla. Repertoár Fats Jazz Bandu tvoria interpretácie skladieb amerického jazzmena Thomasa "Fats“ Wallera, ktorý bol jednou z ústredných postáv americkej jazzovej scény v 30. a 40. rokoch minulého storočia.

Fats Jazz Band okrem toho hrá skladby iných hudobníkov z tohto obdobia ako sú napríklad Louis Armstrong, Teddy Wilson, Lester Young, Billie Holiday, Clarence Williams, Mildred Bailey alebo Pat Flowers.

Agentúru SITA informovala Jana Fančovič Dekanková.

--
Zdroj: SITA
Foto: Fanzowitz.net