Martinská skupina Lunatic Gods po štyroch rokoch príprav dokončila chystaný šiesty štúdiový album, ktorý plánuje vydať na jeseň tohto roka v zatiaľ neznámom vydavateľstve. Názov nahrávky Vlnobytie je slovnou hračkou, ktorá vyjadruje, že život každého z nás sú vlny – raz sme šťastní, inokedy sa nám nedarí. Ako prvú Lunatic Gods zverejnili pieseň Duša plná ozvien, ktorá nepojednáva o ničom veselom - Jozefa Fydrika proste pochovali za živa.

Píše sa rok 1376, jeseň ako jahňa. Malá dedinka na východe Slovenska. Volal sa Jozef Fydrik. Vraj ukradol zemepánovi z hory drevo, na ktoré nemal právo. Súd bol rýchly, tak ako si to pán prial. Pochovať za živa! Ale pravda bola iná. Jozef Fydrik iba v šenku povedal, čo sa na pána báli povedať iní. Pochovali ho za živa. Všetci v dedine vedeli, že sa deje príkorie, no nik na jeho obhajobu nič nepovedal.

Stáli tam a nemo sa prizerali, ako na rakvu padá ďalšia hlina. Ženy v čiernych šatkách, muži s klobúkmi v rukách, nič nechápajúce deti, jachtajúci farár. Všetci do jedného mlčali. Písal sa rok 1376, a v jednej slovenskej dedinke padalo lístie do ľudských duší, falošných záchrancov...




Informácie a kúsok svojho "spisovateľského čreva" pre Hudba.sk poskytol Pavel "Hirax" Baričák z kapely Lunatic Gods.

--
Foto: Mišo Šesták - Myspace.com/lunaticgods