Hudobný festival Topfest 2011 včera na obed otvoril svoje brány v stanovom mestečku, kde do večera pribudlo niekoľko stoviek stanov. Počasie prípravám festivalu síce zatiaľ neprialo, ale predpoveď sľubuje počas hlavného festivalového programu počasie bez dažďa. V zostave účinkujúcich nechýba domáca rocková špička doplnená o zahraničných headlinerov v podobe skupín Sum 41, Saxon, The Locos, Korpiklaani ale aj o tanečné hviezdy ako ATB, Chicane a Above & Beyond.

"Zdá sa, že tento rok sú povinnou výbavou návštevníkov gumáky – čo veľmi odporúčam. My sa posnažíme aspoň najkritickejšie miesta spevniť navozenou slamou, plus pre všetkých, ktorí to budú potrebovať máme pripravené igelitové vrecia pre suché uskladnenie ošatenia, prípadne potravín," uvádza hlavný organizátor Topfestu Dušan Drobný z Agentúry Duna.

"Chcem však upozorniť, že parkovanie priamo pri areáli musíme tento rok z praktických logistických dôvodov zrušiť – autá by na pripravenom parkovisku na trávnatej ploche zapadali, čo by totálne skomplikovalo dopravu. Odporúčame využiť početné parkovacie plochy oproti v areáli Zelenej Vody, prípadne v Novom Meste nad Váhom a následne sa do areálu dostať kyvadlovou dopravou... Stále monitorujeme predpoveď, ale vyzerá to, že už od tejto hodiny by to malo byť s počasím len lepšie a čo je najhlavnejšie – bez dažďa," dodal s optimizmom Drobný.



8. ročník festivalu, ktorý sa koná v areáli oproti Zelenej vode pri Novom Meste nad Váhom, odštartoval koncertami skupín Bank of Joe, Arzén, Gladiator, českého pesničkára Xindla X, či speváčky Kataríny Knechtovej. Počas dvoch dní sa na troch pódiách Topfestu (tento rok postavili organizátori dve veľké hlavné pódiá vedľa seba) vystriedajú hudobné štýly predovšetkým rockového, metalového, punkového a ska zamerania. Štvrtým stageom je tanečný stan Lovely Experience.

Hviezdou dnešného večera bude nepochybne heavy-metalová legenda Saxon, no na svoje prvé vystúpenie na Topfeste sa dnes v noci o 1:00 obzvlášť teší aj spevák a líder skupiny IMT Smile Ivan Tásler. Zajtra si fanúšikovia vychutnajú strhujúcu show obľúbenej kanadskej pop-punkovej hviezdy Sum 41 aj festivalovú stálicu, ktorou je jediný každoročný doterajší účastník Topfestu - česká skupina Kabát. Festival ponúkne aj koncerty Tublatanky, No Name, Chinaski či koncertný comeback skupiny Wanastovi Vjecy.

Vstupenky na Topfest 2011 je možné zakúpiť už iba priamo v areáli festivalu za cenu 25 eur (jednodňový lístok), alebo 30 eur (dvojdňová permanentka).

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Ján Kakaščík, PR manažér festivalu. Kompletnú zostavu účinkujúcich, program jednotlivých vystúpení a všetky potrebné informácie nájdete na webe festivalu alebo na www.facebook.com/topfest.sk.

--
Foto: Ladislav Novák (Topfest)