Opäť jedna vynikajúca správa pre fanúšikov funku a džezu. 21. júla sa o 19.00 v klube Majestic Music Club v Bratislave uskutoční ďalší zo série džezových koncertov pod hlavičkou One Day Jazz Festival.

Hlavná hviezda festivalu je absolútna špecialita pre milovníkov soulovej hudby a funku, ktorá sa ešte nikdy predtým nepredstavila na slovenskej scéne. Je to legendárna kalifornská kapela z Oaklandu Tower of Power, ktorá v Bratislave vystúpi v takmer pôvodnej zostave.

Strhujúca rytmická sekcia v podaní bubeníka Davida Garibaldiho a basistu Francisca Rocco Prestia zaručuje skvelú tanečnú party doplnenú typickým zvukom zostavy Tower of Power, barytónom, ktorého sa zhosťuje legendárny Stephen 'Doc' Kupka.

Na úvod festivalového dňa zaznie projekt Martina Valihoru RetroACT EXperience v zložení Oskar Rózsa (bicie), Eugen Vizváry (klávesy) a Martin Valihora (bicie). Repertoár tejto zostavy je postavený na starých funkových groovoch a retro zvukoch. Projekt RetroACT EXperience mal absolútnu premiéru koncom októbra 2010 v Košiciach, kde originálne hudobné zoskupenie zožalo mnohonásobné ovácie.

One Day Jazz Festival je prestížny hudobný projekt, ktorý sa môže pochváliť už 3-ročnou tradíciou. Cieľom projektu bubeníka Martina Valihoru je sprostredkovať a priblížiť kvalitný hudobný zážitok širokej verejnosti, a to prostredníctvom vystúpení tvorcov a interpretov svetovej, európskej i slovenskej jazzovej scény. Na One Day Jazz festivale už vystúpili: George Duke, John McLaughlin, Lee Ritenour, Anthony Jackson, Michael Manson, Hiromi Uehara, Jef Lee Johnson, Don Grusin a ďalší.


Tower of Power feat. Santana - What Is Hip?

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Barbora Drahovská, PR manažérka One Day Jazz Festival.