Festival Kozel Žákovic Open načne ďalšie desaťročie svojej existencie už o týždeň. Podujatie je známe svojou rodinnou atmosférou a najmä slovenskými a českými interpretmi. Tento ročník však čaká návštevníkov festivalu hudobná špecialita v podobe zahraničného hosťa až z Atlanty. Vrcholným vystúpením festivalu teda bude piatkový koncert americkej hip-hopovej formácie Arrested Development, ktorá je držiteľom dvoch hudobných cien Grammy.

Okrem špičkového hip-hopu zo zahraničia pripravil organizátor festivalu Yxo Dohňanský aj ďalšie novinky. Jedenásty ročník naberá vďaka rozšíreniu programovej sekcie multikultúrny rozmer. Okrem hudby čaká ľudí aj čítačka poézie, dobrodružné cestovanie prostredníctvom fotografií a Stand up comedy.

V sobotu sa tak na Radio_FM stagei predstaví spisovateľ Roman Galvánek (spevák skupiny O.B.D.) so svoju nedávno krstenou knihou básní Moje vydané a nevídané veci. Hudobníka - spisovateľa vymení na pódiu cestovateľ Viťo Fila, ktorý publiku počas premietania fotografií porozpráva o svojej odvážnej ceste na Himaláje. Adrenalínové historky neskôr nahradia Silné reči komika Jána Gorduliča a jeho hostí.

Čerstvými aktualitami osviežia publikum aj kapely. Skupina Puding Pani Elvisovej ponúkne vynovený koncertný program a s hosťujúcim vibrafonistom odohrá najnovšie skladby z ich albumu Pí. United Flavour zas vystúpi na festivale v rámci letného turné po Európe. S novým albumom príde do Trenčianskych Bohuslavíc aj kapela Datasystem, ktorá z neho okrem iného zahrá aj piesne Svet či Kapitán lode. Niektoré kapely sa pre veľký úspech objavujú na festivale opakovane. Patrí medzi ne aj skupina Mig 21, či už tradične Hex.

Na hlavnom pódiu si okrem menovaných zahrajú aj Zóna A, David Koller, Andrej Šeban, Billy Barman, A.M.O., Cpt. Slice, The Uniques, Mariša, Tormentor a Joyride. Radio_FM stage zas privíta Sounds Like This, Rara Avis, Diego, Sunflower Caravan, From Our Hands, The Lovely Pimps, Nourish My Fame, YouCoco, Got Blue Balls, Longital a Talkshow. Zaujímavosťou festivalu je pripravovaný futbalový zápas, kde si oproti sebe zmerajú sily členovia kapiel a ich fanúšikovia.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Regina Annušová za festival Kozel Žákovic Open. Priebežne aktualizované informácie nájdete na www.zakovicopen.sk a www.facebook.com/zakovicopen.