Nedávne úmrtie speváčky Amy Winehouse malo za následok, že jej druhá štúdiovka Back To Black (2006) sa po štyroch rokoch vrátila na prvé miesto britského albumového rebríčka a jej debutový album s názvom Frank (2003) sa umiestnil na piatej priečke, čo je vôbec najvyššie umiestnenie pre túto nahrávku. Amy Winehouse skonala v sobotu 23. júla vo veku 27 rokov.

Druhú priečku v aktuálnom vydaní UK Chartu obsadila speváčka Adele s nahrávkou 21 (2011), ktorej pred týždňom patrilo prvé miesto. Aj Adele má rovnako ako Amy Winehouse v prvej päťke dvojité zastúpenie, keď sa na štvrtom mieste nachádza jej debutový album 19 (2008). Práve Winehouse pritom svojím úspechom v minulom desaťročí vyšliapala cestu mladým "retro-soulovým" speváčkam ako Duffy a Adele.

Okrem oboch klasických CD albumov sa v prvej desiatke rebríčka umiestnil aj jej štvordiskový set Frank / Back To Black, ktorý obsahuje obe nahrávky v dvojdiskových verziách. Špeciálny CD box uzatvára top 10 minulotýždňového predaja albumov v Británii.

Medzi albumami britských speváčok sa na tretej priečke umiestnila americká speváčka Beyoncé s nahrávkou 4 (2011). V Top 5 sa tak nenachádza žiaden muž a navyše príslušníčky nežného pohlavia obsadili aj ďalšie dve miesta - na šestke je holandská jazzová speváčka Caro Emerald s albumom Deleted Scenes From The Cutting Room Floor (2010) a na sedmičke Lady Gaga so štúdiovkou Born This Way (2011).

Britský rebríček albumov (24. júla 2011 - 30. júla 2011):

1. Amy Winehouse - Back To Black
2. Adele - 21
3. Beyoncé - 4
4. Adele - 19
5. Amy Winehouse - Frank
6. Caro Emerald - Deleted Scenes From The Cutting Room Floor
7. Lady Gaga - Born This Way
8. Bruno Mars - Doo-Wops & Hooligans
9. Chase & Status - No More Idols
10. Amy Winehouse - Frank / Back To Black

Informácie zverejnila webstránka Theofficialcharts.com.