Britská kapela Muse začne v septembri po dvoch rokoch nahrávať svoj nový album. Basgitarista Chris Wolstenholme uviedol, že kapela pôjde do štúdia hneď po tom, ako koncom augusta vystúpi na festivaloch Reading a Leeds.

Wolstenholme pre rozhlasovú stanicu britskej vysielacej spoločnosti BBC o nahrávaní uviedol: "September a október, to je čas, kedy sa chystáme dostať do štúdia a začať písať veci pre náš nový album." Hudobník tiež naznačil, že Muse v budúcnosti neplánujú prestať koncertovať, aj keď rok 2011 bol v tomto smere celkom pokojný. "Vždy budeme ten typ kapely, ktorá chce vypadnúť a hrať naživo. Ako roky pribúdajú, prichádza pokušenie obmedzovať koncertovanie stále viac a viac, ale stále milujeme hranie naživo. Neviem si vôbec predstaviť, že by sme boli kapela, ktorá by koncertovanie obmedzila nejako výrazne," vysvetlil.

Ako dodal, na spomínaných festivaloch ešte neplánujú hrať žiadnu z nových skladieb z pripravovaného albumu. Kapela Muse, ktorej tvorbu možno označiť za alternatívny rock, má zatiaľ na svojom konte päť štúdiových nahrávok: Showbiz (1999), Origin of Symmetry (2001), Absolution (2003), Black Holes and Revelations (2006) a The Resistance (2009).

--
Zdroj: SITA
Foto: Muse.mu