Na augustovom Uprising Reggae Festivale sa okrem zahraničných hviezd predstaví rovnako ako počas predchádzajúcich ročníkov aj množstvo interpretov zo Slovenska a Českej republiky. Z tých najznámejších to budú Prago Union & Live band, A.M.O. & Banana Band, Oliver Lowe & Friends, Medial Banana, Ska-Pra Šupina, Hugo Čáves Orchestra, Vec & Zverina, Haf & Beyuz a Dr. Kary & Mr. Cocoman.

Hip-hopové duo A.M.O. v zložení Opak a Moe sa tento rok predstavia na Uprisingu so šesťčlennou živou kapelou Banana Band, pričom okrem známych hitov v novom prevedení predstavia aj skladby z pripravovaného albumu. Na pódiu vystriedajú Medial Banana, nádejnú slovenskú kapelu silne ovplyvnenú karibskými rytmami reggae a dancehallu. Žáner ska predstaví formácia Ska-Pra Šupina.

Okrem spomínaných kapiel vystúpi aj množstvo slovenských a českých dídžejov, rapperov a soundsystémov ako napríklad Malalata, Lenin Krevic, Gadjo.cz & FTA, DJ Babylon Rocker, DJ Mess, Siba, Ronin, Dubshoock, Face2bass, Stanley, Stroho, Raggamafia alebo Juju Planet Dub. Uprising Reggae Festival sa uskutoční 26. a 27. augusta na bratislavských Zlatých pieskoch. Vstupenky na 4. ročník podujatia stoja v predpredaji 29 eur. Najväčšími hviezdami festivalu sú tento rok Gentleman, Capleton, Lutan Fyah, Burro Banton, General Levy, Perfect či Looptroop Rockers.

--
Zdroj: SITA
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk