Jamajský reggae DJ Burro Banton nevystúpi na štvrtom ročníku Uprising Reggae festivalu, ktorý sa uskutoční 26. až 27. augusta na bratislavských Zlatých pieskoch. Burro Banton zrušil celé európske turné. Namiesto neho na slovenskom podujatí vystúpi jamajský spevák a rapper Daddy Freddy. Na svojej oficiálnej webstránke o tom informovali organizátori festivalu.

Daddy Freddy, vlastným menom Frederic Nelson, pochádza z jamajskej metropoly Kingston. S hudbou začal už ako osemročný, keď vystupoval s viacerými miestnymi soundsystémami. Debutoval v roku 1986 albumom Body Lasher, o rok neskôr sa presťahoval do Veľkej Británie. Počas svojej kariéry spolupracoval s interpretmi ako napríklad Cypress Hill, Led Zeppelin, Prodigy, Dr. Dre, George Clinton alebo Congo Natty. Je taktiež zapísaný v Guinnessovej knihe rekordov ako najrýchlejší rapper na svete.

Hlavnými hviezdami tohtoročného Uprisingu Reggae Festivalu tak budú Gentleman, Capleton, Lutan Fyah, General Levy, Perfect a Looptroop Rockers. Zo slovenských a českých interpretov na festivale vystúpia napríklad Prago Union & Live band, A.M.O. & Banana Band, Oliver Lowe & Friends, Medial Banana, Ska-Pra Šupina, Hugo Čáves Orchestra, Vec & Zverina, Haf & Beyuz a Dr. Kary & Mr. Cocoman. Vstupenky stoja v predpredaji 29 eur.

--
Zdroj: SITA
Foto: Myspace.com/burrobanton