Speváčka Dara Rolins dokončuje v týchto dňoch nový štúdiový album. Nemá zatiaľ definitívny názov, no jeho vydanie je naplánované na záver septembra. Na nahrávke spolupracuje s niekoľkými producentmi, podstatnú časť albumu majú pod dohľadom britskí Kosheen ale aj slovenský spevák a producent Tomi Popovič.

Prvou ukážkou z albumu je skladba Nebo, peklo, raj, pod ktorú sa autorsky podpísal práve Popovič, autor známeho hitu Príbeh v podaní Tiny a Rytmusa. Okrem vydania albumu si Dara Rolins v septembri sadne vedľa Jána Ďurovčíka a Jozefa Bednárika do kresla porotkyne televíznej tanečnej šou Let's Dance.

Dara Rolins začínala so spevom ako Darinka Rolincová v detských speváckych zboroch, na konci 70. rokov začala spoluprácu so skupinou Panoráma, v polovici 80. rokov účinkovala so skupinami Pop-kodex a YPS. Od roku 1985 vystupovala s orchestrom Ladislava Štaidla v programoch Karla Gotta. Bola najznámejšou detskou interpretkou v Československu, hitmi sa stali jej pesničky Anjelik môj, Ak náhodou, Arabela, Bez veľkej slávy, Čo o mne vieš, Moje druhé ja a hlavne duet s Karlom Gottom Zvonky štěstí.

V roku 1988 sa so sestrou Janou presťahovala do Prahy. Pod novým menom Dara Rolins začala v roku 2000 účinkovať s novým programom. Bola porotkyňou v tretej sérii Slovensko hľadá SuperStar aj členkou poroty v premiérovej Českej a Slovenskej SuperStar. V roku 2006 vydala album D1 a marci 2008 album D2. Dcéra Laura sa jej narodila 25. marca 2008, otcom je Matěj Homola, spevák a gitarista skupiny Wohnout. Posledný novembrový deň roku 2009 vydala vianočný album s názvom Šťastné Vianoce.


Dokument o natáčaní skladby a klipu Nebo, peklo, raj od Dary Rolins a Tomiho Popoviča

--
Zdroj: TASR
Foto: SITA/Nina Bednáriková (foto.sita.sk)