Frontman britskej rockovej kapely Beady Eye Liam Gallagher zažaloval svojho staršieho brata Noela za jeho vyjadrenia o rozpade ich spoločnej skupiny Oasis. Liam tak spravil po tom, čo Noel na tlačovej konferencii uviedol, že Oasis nemohli odohrať svoj koncert na V Festivale v roku 2009, pretože Liam mal "opicu".

Starší z bratov Gallagherovcov taktiež vyhlásil, že jedným z dôvodov rozpadu Oasis bola hádka o tom, či by mal Liam počas turné propagovať svoju značku oblečenia Pretty Green. Liam obe tieto obvinenia označil za lži a od svojho brata žiada verejné ospravedlnenie.

"Zažaloval som Noela za jeho vyhlásenia, že Oasis nemohli hrať na V Festivale v roku 2009, pretože som mal "opicu". Je to lož a ja chcem, aby fanúšikovia Oasis a ostatní návštevníci V Festivalu poznali pravdu. Bol som deprimovaný z toho, že sme tam nemohli vystúpiť, pretože som nechcel sklamať našich fanúšikov. Ale pravdou je, že som mal laryngitídu diagnostikovanú lekárom, pričom Noel o tom vedel," tvrdí Liam Gallagher.

"Noel taktiež nepravdivo uviedol, že rozpad Oasis nasledoval po hádke, počas ktorej tvrdil, že som žiadal počas turné Oasis propagovať svoju značku oblečenia Pretty Green. Pravdou je, že žiadna diskusia ani hádka nebola. Som zvyknutý, že o mne Noel hovorí rôzne veci, ja som tiež o ňom v minulosti povedal všeličo. Ale to, čo tvrdí teraz, už nie je vtipné a spochybňuje to moju profesionalitu. Snažil som sa túto situáciu vyriešiť po dobrom, avšak nezostala mi iná možnosť, než ho žalovať. Všetko, čo chcem, je ospravedlnenie," dodal Liam v oficiálnom vyhlásení. Noel sa k žalobe zatiaľ nevyjadril.

Informácie zverejnila webová stránka NME.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/The Canadian Press, Darryl Dyck