Martin "Huso" Husovský zo skupiny Komajota a jeho manželka Veronika už spoločne nahrali album Uspávanky. Pred rokom však začali experimentovať aj s elektronickou hudbou a výsledkom je projekt Miss and Troops. Ich prvotina sa stretla s dobrými ohlasmi a fanúšikovia sa už niekoľko mesiacov dožadujú koncertného prevedenia. Dočkajú sa tento víkend na podujatí s názvom Dikobras Tour, ktoré sa koná dnes a zajtra v klube Marakaňa v Prešove.

"Hudba Miss and Troops nás baví, pretože od nej neočakávame nič prelomové. Neverím, že to budú hrať rádiá, a že sa z toho stane masová záležitosť. Je to skôr splnenie sna dvoch ľudí, ktorí sa budú hrať so syntetizátormi," hovorí Husovský. Koncert bude preňho náročnejší v porovnaní s koncertom jeho domovskej skupiny, nakoľko budú s Veronikou na pódiu len vo dvojici.

"Budem hrať basové linky na syntetizátoroch. Doma ich poctivo cvičím a Martin sa na tom dobre zabáva," vysvetľuje Veronika. O spevové party sa budú deliť obaja. Fanúšikovia sa okrem vlastných skladieb Miss and Troops môžu tešiť aj na lahôdky v podobe prevzatých vecí skupiny Portishead, dua Air, či speváčky Imogen Heap. Manželia Husovskí sa vo svojej live premiére predstavia v sobotu 20. augusta.

Dikobras Tour však svojím prvým dňom odštartuje už dnes večer. Počas prvého večera vystúpi skupina Mango Molas miešajúca latino a world music, minuloročný víťaz Košického zlatého pokladu Tomáš Buranovský, ambiciózna speváčka Michaella a rocková revivalová skupina Ristretto hrajúca skladby od Deep Purple, Carlosa Santanu alebo Pink Floyd.

Okrem Miss and Troops vystúpi na Dikobras Tour aj ďalšia členka rodiny - Veronikina sestra Katka Koščová. Ešte predtým odštartuje sobotný program jedinečný projekt s názvom Blue-D v podaní dvorného skladateľa skupiny Free Voices Roberta Bendíka, predstaví sa aj flamencové Duo Farsa a rocková skupina Integria.

Lístky je možné zakúpiť na mieste. Dvojdňová vstupenka stojí 5 eur a jednodňová 3 eurá.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Edo Kopček, PR manažér podujatia Dikobras Tour.

Foto: Facebook stránka Miss and Troops