V piatok 26. augusta sa otvoria brány najúspešnejšieho hudobného festivalu v Bratislave a jedného z najlepších reggae festivalov v Európe. Uprising Reggae Festival prinesie aj tento rok počas dvoch dní na Zlaté piesky domácu aj svetovú špičku v žánroch ako reggae, dub, dancehall, ragga jungle a hip-hop. Medzi najväčšie ťaháky štvrtého ročníka patria Gentleman, Capleton, General Levy, Lutan Fyah, Foreign Beggars, Looptroop Rockers, ale aj domáci "povstalci" Prago Union, AMO, Vec so Zverinom a ďalší.

Uprising však nie sú len koncerty a skvelá hudba, ale aj zábava pri vode a kopec nových športových aj umeleckých aktivít. Organizátori pripravili pre návštevníkov festivalu súťaže na vodných bicykloch, zápasy v bahne, či tradičný sobotný futbalový zápas. Svoje umenie predvedú skúsení skejteri aj mladé talenty na U-rampe, predstavia sa aj tanečníci Capoeiri.

Priestor dostane aj streetart a graffiti - v rámci minisúťaže diel a grafických návrhov na webe a na facebooku boli vybraní umelci, ktorí priamo v areáli Zlatých pieskov predvedú svoje umenie. Pravidelnou súčasťou programu sú aj workshopy: Exotické rytmy predvedú členovia formácie La3no Cubano, ktorí záujemcov v rámci bubnovej školy naučia základné bubnovacie techniky a rytmy. Na svoje si prídu aj taneční nadšenci a priaznivci dancehallu. Oba dni sa budú môcť priučiť tancu s lektorkou Aron Mitu Tesfaye z Etiópie, ktorá patrí medzi špičku v tomto žánri.

V rámci sobotného programu sa uskutoční dancehall exhibícia tanečnej školy Riverpark Dance School. Na relaxáciu a oddych je určený priestor so všehovoriacim názvom Yoga playground. Návštevníci Uprising festivalu môžu absolvovať aj masáže od kvalifikovaných masérov.

Uprising Reggae Festival sa bude konať 26. a 27. augusta na bratislavských Zlatých pieskoch. Štvrtý ročník tohto stále populárnejšieho festivalu sprístupní areál v piatok o 15:00. Stanové mestečko bude pre návštevníkov prístupné už od štvrtku. Vstupenky na festival budú v predaji aj na mieste, na sobotný aj piatkový program bude možné zakúpiť v pokladni aj jednodňovú vstupenku.

Všetky potrebné informácie o Uprising Reggae Festivale 2011 nájdete na stránkach www.uprising.sk a www.facebook.com/uprisingreggaefestival.

Redakciu Hudba.sk informovala Silvia Turnerová, PR manažérka festivalu.