Prvý ročník septembrového festivalu Gold Fest sa nezadržateľne blíži. Jeho konanie podporí už vo štvrtok (25.8.) autogramiáda, ktorej sa zúčastní Janko Lehotský, Paľo Drapák a Miss Slovensko 2011 Michaela Ňurciková. Podpisová akcia, ktorá je pozvánkou na očakávaný festival s hviezdami 80. a 90. rokov, sa uskutoční o 15:00 v priestoroch nitrianskeho obchodného centra Galéria Mlyny a potrvá približne hodinu.

Hudobný festival Gold Fest bude v dňoch 9. a 10. septembra veľkým stretnutím hudobných skupín a spevákov, ktorí sa na scéne pohybujú už viac ako 20 rokov a ich sláva odštartovala ešte za čias Československa. Na pódiu nitrianskeho amfiteátra postupne vystúpia interpreti ako Dalibor Janda, Michal David, Peter Nagy so skupinou Indigo, Janek Ledecký, Vašo Patejdl, Beáta Dubasová, skupiny Tublatanka, Vidiek, Modus a ďalší.

Moderátorom podujatia bude český herec a spevák Sagvan Tofi. Hviezdou prvého večera - piatok 9. septembra - bude český spevák a hudobník Michal David. Na podujatie zavíta s veľkou kapelou a v jeho repertoári nebudú chýbať tie najväčšie hity. "Zoberte pár priateľov, pôjdeme nonstop," vyzýva Michal David v duchu svojich dvoch známych skladieb. O tom, že práve český hitmaker sa vie postarať o poriadnu zábavu, svedčia aj ohlasy z nedávneho filmového festivalu Art Film Fest. Fanúšikovia speváka počas jeho vystúpenia zaplnili celé námestie v Trenčíne. Prvý deň Gold Festu ponúkne aj rockovú Tublatanku, skupinu Taktici, českého speváka Janka Ledeckého, skupinu Turbo a koncert Vaša Patejdla.

Trojnásobný zlatý slávik Dalibor Janda, známy svojím nezameniteľným chrapľavým hlasom, zaspieva návšteníkom Gold Festu v sobotu 10. septembra. Predstaví sa s vyše 40-minútovým unplugged programom, počas ktorého nebudú chýbať hity ako Hurikán, Kde jsi či Oheň, voda, vítr. V druhý deň festivalu sú okrem Jandu na programe aj Jiří Schelinger Revival, Modus, Vidiek, Beáta Dubasová, Peter Nagy & Indigo a Disco Medley.


Dalibor Janda - Oheň, voda, vítr

Dvojdňový festival, ktorého organizátormi sú Produkčný dom Forza a mesto Nitra, ponúkne návštevníkom tie najväčšie česko-slovenské hity. Hudobný maratón bude jednou z najväčších akcií v meste pod Zoborom, ktoré je ľahko dostupné aj fanúšikom z okolitých miest.

Vstupenky na Gold Fest sú v predaji v sieti Ticketportal. Do 31. augusta sa dá dvojdňová vstupenka kúpiť za 12 €. Následne sa cena permanentky do 8. septembra zvýši 14 € a na mieste bude stáť 17 €. Na mieste bude k dispozícii aj jednodňový, sobotňajší lístok v cene 13 €.

Ak budete mať šťastie, lístok môžete získať aj v našej súťaži.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Zuzana Čižmáriková z Produkčného domu Forza.