Čakanie fanúšikov formácie Florence and the Machine na nový album sa skončí 7. novembra. Práve vtedy sa jej nový počin dostane na britský trh. Ochutnávkou zo zatiaľ nepomenovanej druhej štúdiovej nahrávky je singel What the Water Gave Me, ku ktorému skupina včera zverejnila videoklip. Oproti singlom z debutového albumu začína nová skladba veľmi pokojne, až gospelovo, s menším dôrazom na rytmiku. V druhej časti je však pieseň vystavaná až do emóciou nabitého záveru s dominujúcou gitarovou linkou.

Na druhej štúdiovke formácie združenej okolo charizmatickej speváčky Florence Welch je ako producent podpísaný Paul Epworth, ktorý už spolupracoval s Adele a Bloc Party. Podieľal sa aj na debute Florence and the Machine s názvom Lungs (2009), no "iba" ako spoluproducent.

Epworth o prvom albume povedal, že na ňom niet slabého miesta. Prvý singel novej nahrávky naznačuje, že urobil všetko preto, aby tomu tak bolo aj na novinke. Navyše si Florence Welch pri komponovaní skladieb na druhý album podľa vlastných slov dávala pozor na to, aby ich mohla adekvátne interpretovať naživo, čo vraj pri prvom albume vôbec neriešila.


Florence and the Machine - What The Water Gave Me

Z debutu Lungs predala skupina len v Spojených štátoch amerických 738-tisíc kópií. Singel Dog Days Are Over si legálne stiahlo takmer 1,8 milióna amerických fanúšikov. Vo Veľkej Británii sa s touto nahrávkou dostala na prvé miesto v UK Charte a dosiahla štyrikrát platinu. Z albumu vyšli single Kiss with a Fist, Dog Days Are Over, Rabbit Heart (Raise It Up), Drumming Song, Cosmic Love a You've Got the Love, ktorá je coververziou piesne od kapely The Source a speváčky Candi Staton z roku 1986.

V roku 2010 sa debut Florence and the Machine dostal na trh ako dvojCD pod názvom Between Two Lungs, doplnený bol o živé verzie skladieb, remixy a ďalší bonusový materiál. Z tohto albumu vydali Florence and the Machine singel Heavy in Your Arms. Formácia má svojom konte má skupina dve BRIT Awards, dve Q Awards, Meteor Music Award, MTV Video Music Award a za album Lungs bola nominovaná aj na Mercury Prize.

Informáciu zverejnila webová stránka billboard.com.

--
Zdroj: SITA, pm
Foto: AP Photo/Chris Pizzello (foto.sita.sk)