Americká indie-folková skupina Fleet Foxes, ktorej debutový eponymný album bol podľa viacerých magazínov vôbec najlepším za rok 2008, vystúpi vo Viedni. Kapela združená okolo hudobníka Robina Pecknolda sa v utorok 15. novembra predstaví v MuseumsQuartier. Na vystúpení v rakúskej metropole skupina predstaví svoj druhý štúdiový album Helplessness Blues (2011).

Formácia zo Seattlu s ním debutovala na druhom mieste v britskom rebríčku a v americkom Billboarde to dotiahla na výbornú štvrtú priečku. Album veľmi priaznivo hodnotili aj kritici a očakáva sa, že v koncoročných rebríčkoch najlepších nahrávok s ním Fleet Foxes budú opäť obsadzovať posty v prvej desiatke. Z nahrávky vyšli single Helplessness Blues, Battery Kinzie a Lorelai.

Druhú štúdiovku mixoval a produkoval Phil Ek, ktorý v minulosti spolupracoval s Band of Horses a Built to Spill. Na produkcii sa však podieľala aj skupina. Fleet Foxes nahrávali nasledovníka úspešného debutu viac ako rok v rôznych štúdiách, konkrétne Avast Recording, Bear Creek Studios, Dreamland Studios a Reciprocal Recording.


Fleet Foxes - Helplessness Blues


Fleet Foxes - live - Later... with Jools Holland, 2011


Fleet Foxes - White Winter Hymnal

--
Zdroj: SITA
Foto: Fleetfoxes.com