Speváka a skladateľa Pavla Hammela čaká už v utorok 13. septembra dvojnásobný krst. Vychádza totiž jeho nový album s názvom Nočná galéria a zároveň aj výberovka nanovo nahratých verzií najlepších skladieb jeho kariéry - The Best Of. Po bratislavskom krste, ktorý sa uskutoční v divadle Ateliér Babylon, svoje nové skladby aj osvedčené hity predstaví v pätnástich slovenských mestách na Best Of Tour.

Výber hitov The Best Of obsahuje 17 skladieb zo sólovej kariéry Pavla Hammela v úplne novej podobe a aranžmánoch. Skladby, medzi ktorými sa nachádzajú napríklad hity Stále dokola, Dnes už viem, Cirkus Leto či Čas malín, boli nanovo nahraté a Hammel na nich spolupracoval s osvedčenými spolupracovníkmi Jurajom Burianom, Marcelom Buntajom, Mikim Škutom, ale aj s členmi pražskej skupiny Alvik.

Spevák však na výberovku nezaradil jeden zo svojich najväčších hitov Medulienka. "Takýmto hitom som sa pri výbere na The Best Of vyhol, pretože som to neponímal ako 'greatest hits'. Samozrejme sa za skladby ako Medulienka a jej podobné nehanbím – aspoň môžem pobaviť ľudí. Čo už ja za to môžem, že zľudoveli?," povedal Pavol Hammel so smiechom v exkluzívnom rozhovore pre Hudba.sk.

"Za celý život som robil asi vo dvanástich vydavateľstvách a keď si každý zapýta za prevzatie skladby pár eur, tak si to radšej znovu nahrám celé – čo som vlastne aj spravil. Beztak by bolo absurdné, aby z tej platne znel môj devätnásťročný hlas ako spieva Šesť starcov – dnes mám na tú a aj na ďalšie piesne úplne iný pohľad, a preto som im chcel vdýchnuť to, aký som teraz," vysvetlil.

Na albume sa podieľal aj legendárny Gábor Presser z kapely Locomotiv GT, ktorý zažiari na klávesoch v skladbe Túlavý psík. Novú podobu dostala aj kultová pesnička Mariána Vargu Ľalia poľná, ktorú naspieval spevák s pezinským chrámovým zborom Ad una corda.

Po utorokovom krste, ktorý sa začína o 20:00, vyrazí Hammel začiatkom októbra na koncertné turné, na ktorom do začiatku decembra navštívi pätnásť slovenských miest a odohrá koncert aj v pražskom Divadle Kalich.

Termíny Pavol Hammel Best Of Tour:

13. 9. - Bratislava, Ateliér Babylon
6. 10. - Trnava, Kino Hviezda
7. 10. - Banská Štiavnica, Kultúrne centrum
8. 10. - Nitra, Staré divadlo
9. 10. - Ružomberok, Kultúrny dom A. Hlinku
16. 10. - Patrizánske, Dom kultúry
17. 10. - Martin, Kino Strojár
7. 11. - Senica, Dom kultúry
8. 11. - Praha, Divadlo Kalich
28. 11. - Žilina, Dom odborov
29. 11. - Spišská Nová Ves, Dom kultúry
30. 11. - Prešov, Kino Scala
1. 12. - Košice, Ges klub
2. 12. - Bardejov, Kino Žriedlo
3. 12. - Stropkov, MsKS
4. 12. - Liptovský Mikuláš, Dom kultúry

Tracklist nového albumu Pavol Hammel - Nočná Galéria:

01 Dotkol som sa tvojej duše
02 Nočná galéria
03 Za všetkým len ty
04 Modlitba stromu
05 Keď prší
06 Beriem si ťa
07 Beznocnosť
08 Vták zlých správ
09 Najlepšia z dobrých, najhoršia zo zlých
10 Na čom stojí svet

Tracklist kompilačnej nahrávky Pavol Hammel - The Best Of:

01 Dnes už viem
02 Túlavý psík
03 Šesť starcov
04 Mladosť
05 Margaret Steiffova
06 Listy do mora
07 Cirkus Leto
08 Čas malín
09 Podnájom
10 Cez plece
11 Pod
12 Balada o smutnom Jánovi
13 Staré kone nahé jazdkyne
14 Za všetkým len ty
15 Kreditka srdca
16 Ľalia poľná
17 Stále dokola

Redakciu Hudba.sk informovala Silvia Turnerová, PR manažérka turné. Viac na oficiálnej stránke www.pavolhammel.sk.

--
Foto: Pavolhammel.sk