Česká skupina Tata Bojs vyrazí na turné k albumu Ležatá osmička (2011), ktoré odštartujú 6. októbra v brnianskom kultúrnom stánku Fléda. Zo 17 koncertov kapela odohrá štyri na Slovensku. Členovia populárnej kapely vyberali jednotlivé miesta koncertov tak, aby na mapách Česka a Slovenska vznikol symbol z názvu aktuálneho albumu. Ako tvrdia, hľadanie trvalo "nekonečne dlho", respektíve tento proces ešte stále nie je uzavretý. Zatiaľ je istý len začiatok.

"Program bude zostavený, samozrejme, s dôrazom na piesne z nového albumu, a to aj tie, ktoré na letných festivaloch nezazneli. Chceli by sme však opäť siahnuť hlboko do histórie a program urobiť navrstvený tak, ako vnímame aj svoju minulosť," prezradil člen kapely Milan Cais.

Zatiaľ čo sa slovenskí fanúšikovia môžu tešiť na kapely Para a Billy Barman, ktoré budú Tata Bojs sprevádzať na turné na Slovensku, českí fanúšikovia sa dočkajú viacerých hostí. Striedavo sa na turné predstavia Republic Of Two, Sunflower Caravan, Longital, Dva a Lus3. "Pri výbere sme dávali prednosť zostavám, ktoré majú v názve číslovky. Avšak pretlačilo sa nám tam aj niekoľko čisto písmenkových. Sú to ale všetko kapely, ktoré sa nám páčia a tešíme sa, že s nimi budeme môcť zdieľať pódiá," dopĺňa speváka skupiny jej basgitarista Mardoša.

V pražskej hale Letná sa 25. októbra uskutoční špeciálny večer, počas ktorého Tata Bojs odohrajú najdrahšiu šou vo svojej histórii. Okrem rozšírenej zostavy hostí na novej scéne sa návštevníci môžu tešiť tiež na krst albumu Ležatá osmička. "Sú to už dlhé štyri roky, čo sme naposledy hrali v tejto hale s programom Barevná hudba Tata Bojs. A tak bolo dosť času popremýšľať o tom, čo ďalej. Nad scénou už uvažujem skoro dva roky. Máme pripravených toľko prekvapení, že sa to sem ani nezmestí. A tak začnem zatiaľ jedným - niektoré piesne z Ležatej osmičky zaznejú koncertne po prvý raz a zrejme aj naposledy vďaka prítomnosti špeciálnych hostí albumu, ktorí do ostatných destinácií turné nezavítajú," povedal Cais. "A aspoň jeden z nich má, samozrejme, v mene číslovku," dodal Mardoša.

Termíny koncertov Tata Bojs v rámci ich Ležatá osmička Tour

Termíny pre Česko:
6. októbra - Brno - Fléda
14. októbra - Jablonec nad Nisou – Eurocentrum
21. októbra - Ostrava - CoolTour
22. októbra - Pardubice – ABC centrum
25. októbra - Praha – Hala Letná
1. novembra - Ústí nad Labem – klub Doma
10. novembra - Plzeň – klub Buena Vista
11. novembra - Mariánské lázně – klub Na rampě
17. novembra - Olomouc – S klub
19. novembra - Vsetín – Klub 3 opice
26. novembra - České Budějovice – Slávie
1. decembra - Zlín – Velké kino
2. decembra - Raškovice – Na Ondráši

Termíny pre Slovensko:
28. októbra - Košice – Koloseum
29. októbra - Hruštín
3. novembra - Trenčín – Piano
4. novembra - Bratislava – MMC/Zimný Žákovic Open 2011

Vstupenky na Ležatá osmička Tour sú v predaji výhradne v sieti Ticketstream.

--
Zdroj: SITA
Foto: SITA/Warner Music