Prešovská skupina Komajota vyráža o dva týždne na neobvyklé turné s názvom Elektro Tour, v rámci ktorého zavíta do trinástich slovenských miest. Po návrate Martina Husovského a bubeníka Stana Čoreja z plavby po Chorvátsku sa hudobníci zavreli do svojho štúdia. Známe pesničky ako Anjel, Žolík, Ráno v novinách v týchto dňoch "vznikajú nanovo" v elektronickom šate.

"Meníme aranže niektorých našich skladieb. Zachovali sme nosné linky, opäť sme zdvojili klavír, s vokálmi mi bude počas koncertu pomáhať Dano Špiner a všetko to bude oveľa viac elektronické," popisuje frontman Martin "Huso" Husovský prácu v štúdiu. Skupina sa na turné predstaví v rozšírenej päťčlennej koncertnej zostave. Spomínaný Dano Špiner, ktorý patrí medzi špičkových klaviristov a šoumenov na pódiu aj mimo neho, bude hrať na syntetizátor a spievať niektoré linky.

Do zostavy pribudli popri živých bicích aj perkusie a elektronické bicie. Tie bude mať na starosti Miro Szirmai, ktorý spolu so Špinerom už niekoľko rokov pôsobí v skupine Katky Koščovej a má za sebou aj koncertné hosťovanie v kapele Raindown. Päticu hudobníkov, ktorí fanúšikom predstavia hity Komajoty v nových úpravách, uzatvára zakladajúci člen skupiny a basgitarista Mišo Kráľ.



"Dano s nami hrá na koncertoch približne tri roky. Do našej hry vniesol veľa zaujímaných klavírnych plôch. Miro s nami odohral niekoľko koncertov v uplynulom roku a vyšperkoval pesničky Komajoty o rôzne elektronické zvuky. Bude zaujímavé sledovať našich fanúšikov ako zareagujú na známe skladby, ktoré poznajú z našich troch albumov. Pre nás je Elektro Tour experiment," vysvetľuje líder Komajoty Huso.

Termíny koncertov v rámci Komajota Elektro Tour 2011

29. 9. - Košice, Retro Cult Club Metropolitan OC Galeria
8. 10. - Galanta, Ranč na Striebornom jazere
13. 10. - Spišská Nová Ves, Grill Bar
14. 10. - Poprad, Rock Fabric
15. 10. - Michalovce, Barrique
20. 10. - Prešov, Bizzare
21. 10. - Svidník, Holičstvo
22. 10. - Humenné, Nostalgia Music Pub
27. 10. - Bratislava, Babylon
28. 10. - Nitra, Music A Café
29. 10. - Žilina, Smerr Pub
5. 11. - Prievidza, Matrix Club
11. 11. - Považská Bystrica, Umelci B2 Klub
12. 11. - Ružomberok, Nové Korzo

Informácie pre Hudba.sk poskytol Edo Kopček, PR manažér turné.

--
Foto: Iveta Migašová - Komajota.sk (titulná fotografia), Edo Kopček (foto zo štúdia)