Speváčka Dara Rolins so skladbou Nebo, peklo, raj je na prvom mieste hitparády SK éter zostavovanej na základe hlásení najhranejších piesní slovenských rádií. Podľa dostupných štatistík je to premiérové prvenstvo Dary Rolins v hranosti v slovenskom éteri. Polovica úspechu však patrí aj druhému v duete Tomimu Popovičovi, ktorý je zároveň autorom hudby. Text si známa porotnyňa zo superstar napísala sama.

Nebo, peklo, raj je pilotným singlom nového albumu Stereo, ktorý sa na pultoch obchodov s hudobnými nosičmi objaví už o pár dní. Spolupracovalo na ňom množstvo známych osobností českej, slovenskej aj zahraničnej hudobnej scény. Producentmi sú gitarista a producent britskej kapely Kosheen Mark "Substance" Davis a Jan Klenik, známy z českej elektronickej kapely Ohm Square.

Ďalšie zo známych mien, ktoré sa na albume Stereo objavia ako hostia, sú Jana Kirschner, Dan Bárta, Helena Zeťová či dídžej Mike Trafik. Väčšinu zo 16 skladieb otextovala samotná Dara, ktorá je rovnako aj autorkou alebo spoluautorkou takmer všetkých skladieb. Album podľa nej vychádza z aktuálnych trendov svetovej elektronickej hudby s vplyvom R&B a soulu. Vydanie albumu sa chystá na začiatok októbra a základná verzia vyjde v originálnej a luxusnej forme knižného bookletu s exkluzívnymi fotografiami.


Dara Rolins a Tomi Popovič - Nebo, peklo, raj

Speváčka Darina Rolincová bola najznámejšou detskou interpretkou v Československu. Hitmi sa stali jej pesničky Anjelik môj, Ak náhodou, Arabela, Bez veľkej slávy, Čo o mne vieš, Moje druhé ja a hlavne duet s Karlom Gottom Zvonky štěstí. V roku 1988 sa so sestrou Janou presťahovala do Prahy. Do jej diskografie už pod menom Dara Rolins v posledných rokoch pribudli albumy D1 (2006) a D2 (2008). 25. marca 2008 sa jej narodila dcéra Laura, ktorej otcom je Matěj Homola, spevák a gitarista skupiny Wohnout. V novembri 2009 vydala Dara vianočný album s názvom Šťastné Vianoce.

Spevák, skladateľ a producent Tomi Popovič naberal skúsenosti so šoubiznisom v Spojených štátoch, kde žil 14 rokov. V roku 2008 priviezol na Slovensko anglicky spievaný album Tomi, ktorý predtým vyšiel v Spojených štátoch, Japonsku aj susednom Maďarsku. Je autorom viacerých piesní, jednou z nich je duet Waiting, ktorý nahral so speváčkou Tinou. Pre Anitu Soul na jej debutový album zložil piesne Chýbaš a Ja a Ty, pričom druhú v duete s Anitou aj naspieval. Je tiež autorom obrovského hitu Príbeh, ktorú nahrala Tina s raperom Rytmusom. S najúspešnejším slovenským raperom spolupracoval aj na jeho druhom sólovom albume Kral (2009). V decembri 2009 vydal svoj zatiaľ posledný sólový album Virtuálna láska, ktorý obsahuje skladby v slovenskom aj anglickom jazyku. Album sa stal hitom najmä v Japonsku, kde sa Popovič v roku 2010 predstavil na niekoľkých koncertoch ako predskokan Backstreet Boys.

--
Zdroj: TASR, pm
Foto: Dararolins.cz