Fanúšikovia prešovskej skupiny Chiki Liki Tu-a sa už niekoľko rokov dožadujú novej štúdiovej nahrávky. Hudobníci sú však vyťažení rôznymi aktivitami a takisto neustálym koncertovaním. Ako malú náplasť uverejnili na Youtube zatiaľ nezverejnený videoklip k pesničke Chceme hrať hudbu z ostatného albumu Dvojkilometrový Jeleň, ktorý vyšiel ešte v roku 2005.

"Videoklip natočil náš fanúšik Gabriel Dinis, ktorý je originál Portugalčan," predstavuje mladého režiséra Martin Višňovský. Príbeh videoklipu je jednoduchý, ide o záverečnú školskú prácu, na ktorú mal autor len desať dní. "Bolo to úplne rýchle, krátke a úderné. Inými slovami funkčná vec s jasným zámerom - splniť si domácu úlohu v prípade Gabriela a pre nás je to spomienka, ktorú si uložíme do archívu. Zachytili sme skupinu v istej dobe a istom čase," spomína na natáčanie gitarista Ľubo Petruška.


Chiki Liki Tu-a - Chceme hrať hudbu

Skupina začiatkom jesene avizovala rozsiahle turné po deviatich európskych krajinách. K týmto termínom pribúdajú ďalšie. Novinkou v zozname sú koncerty v Prešove a Brne. "V rámci toho, že sme na celoživotnom turné to nie je žiadne extra prekvapenie, ale pokiaľ si pamätám, tak sme takto vkuse ešte neboli z domu preč," dodáva Petruška. Ďalšie koncerty budú ešte pribúdať. Presný zoznam koncertov, na ktorých sa Chiki Liki Tu-a predstavia do konca roka, nájdete na oficiálnom webe www.chikiliki.sk.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol za kapelu Chiki Liki Tu-a Edo Kopček.