Slovenská speváčka Mária Čírová uviedla v utorok večer do života svoj nový štúdiový album Na dosah. Pieskom ho v bratislavskej reštaurácii Bakchus pokrstili sestry Tamara a Barbara Heribanové. "Sme dlhoročné priateľky, ony sú ako toto cédečko. Sú mladé, cieľavedomé, priebojné a optimistické. Všetko, čo dokázali, čím sú, je aj preto, že to všetko mali na dosah a využili to. A najmä, sú to moje priateľky. Som šťastná, že prijali tento post," povedala na margo výberu "sudičiek" Čírová, ktorá sa na akcii predviedla v elegantných čiernych šatách.

Neskôr vysvetlila aj netradičný spôsob krstu: "Život sa skladá z drobností, z malých zrniek piesku. Ak chceme piesok udržať v dlani, nesmieme povoliť stisk, lebo nám pomedzi prsty unikne niečo dôležité. Stratíme tak všetko, čo sme mali na dosah. Naše živote sú prirýchle a prikrátke na omyl. Piesok, to sú tie maličkosti, z ktorých pozostáva môj život…"

Fotografie z krstu albumu Na dosah Márie Čírovej - © Milan Krupčík


Speváčku, skladateľku a textárku, ktorá na pódium prišla spolu s tanečníkmi so zaviazanými očami, na krste podporilo množstvo známych aj kolegov zo šoubiznisu. Možnosť blahoželať jej k jej novému albumu si nenechali ujsť Peter Cmorik, Zuzana Smatanová, Zdenka Predná, Miro Jaroš, či návrhár a fotograf Lukáš Kimlička.

Mária Čírová svoju novinku na krste uviedla titulnou skladbou albumu - baladou Na dosah, ku ktorej už vznikol aj videoklip režiséra Martina Hudáka. "S Máriou je to pre mňa druhá skúsenosť a teraz na vyššej úrovni. Je veľmi šikovná a vnímavá. Vnáša do veci aj vlastný názor, ktorý je však plne kompatibilný s mojim vnímaním. Takže nebolo treba veľa vysvetľovania a mohli sme nakrúcať pomerne veľa a rýchlo," pochvaľuje si spoluprácu vyhľadávaný režisér.

Okrem overeného tímu Oreo a režiséra Hudáka spolupracovala speváčka v klipe aj so svojou dvornou make-up vizážistkou Veronikou Vargovou a módnou návrhárkou Zlaticou Hujbertovou. Mária, ktorá sa v novom klipe ocitá aj v bazéne či v sexi scénach s talianskym modelom Antoniom Micelim, brala točenie klipu ako pravá profesionálka. "Rola herečky mi nerobila problém. Najmä preto, že som sa snažila vizuálne vyjadriť odkaz skladby, ktorú som sama napísala, teda jej dokonale rozumiem," dodala speváčka, ktorej nakrúcanie uľahčili aj vedomosti a skúsenosti získané z dvojročného štúdia na konzervatóriu.


Mária Čírová - Na dosah (making of)

Samotný album Mária Čírová nahrávala šesť mesiacov so svojim stálym producentom a partnerom Marošom Kachútom a jeho tímom v Creative Music House. "Keďže som si na album nechala tri roky, demoverzie skladieb sme s producentom mali čas vyberať naozaj dôkladne. Po vypočutí zisťujeme, že každá pieseň má svoje miesto a nesie určité posolstvo," prezradila o svojom druhom štúdiovom albume.

Nahrávka ponúkne desať nových originálnych skladieb vrátane úspešných singlov Bez obáv, Strácam a Labutia. Tracklist dopĺňajú tri bonusy. Aktuálny singel Na dosah sa stal titulnou piesňou nového romantického seriálu Nevinní. Medzi autormi a spoluautormi slovenských textov na albume Na dosah sú Oľga Záblacká, Andy Ďurica a Saša Okálová. Pri tvorbe anglických textov zase Márii vypomohli Thomas a Abbie Puskailerovci. Jednu z anglicky spievaných skladieb - Be There - venovala speváčka Kambodži, ktorú tento rok opäť postihli ničivé povodne. K piesni plánuje zostrihať videoklip zo záberov, ktoré tam počas svojej dovolenky natočila na kameru.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková, PR manažérka Márie Čírovej.

--
Foto: Milan Krupčík