Nová dynamická slovenská skupina Dynamo Team vznikla len na jar tohto roku, no napreduje športovou rýchlosťou. Manželsko-hudobná dvojica už stihla natočiť tri videoklipy a dokončiť debutový album s názvom Slavia. Nahrávka je síce "home-made", o jej mastering sa však v legendárnych londýnskych štúdiách Abbey Road postaral Geoff Pesche podpísaný pod nahrávkami New Order, Aphex Twina, Lily Allen či Blur.

Dynamo Team tvorí Mike a Lulu alias Michal "Štofo" Štofej z Hudby z Marsu a jeho manželka Lucia. Ich album Slavia sa v týchto dňoch dostáva do špecializovaných predajní - netradične - vo forme vinylu. Nahrávku je však možné získať aj ako CD alebo digital download na stránke Dynamoteam.bandcamp.com. Desať skladieb albumu si môžete vypočuť aj v profile kapely na Hudba.sk - Dynamo Team - Slavia.

Čerstvou novinkou skupiny je videoklip k jesennému singlu We Get High, ktorým duo definitívne uvádza nový hudobný štýl "dynamo" spájajúci viaceré hudobné vplyvy do jednoliatej pozitívnej a dynamickej koláže. Túto ideu vystihuje aj výtvarne spracované video. O skvelý remix skladby, ktorý Karaoke Tundra označil za "klasiku žánru", sa postaral talentovaný slovenský dubstepový producent Emah.


Dynamo Team - We Get High


Dynamo Team - We Get High - Emah remix

Dynamo Team sa však dokázal presadiť už s pilotným singlom Roll The Dynamo, ktorý od začiatku leta rotujú najvýznamnejšie stredoeurópske alternatívne a nezávislé rádiá. Okrem bratislavského Rádia_FM a pražského Rádia 1 boduje skladba aj u fanúšikov viedenského rádia FM4, v ktorom dokonca patrí medzi najhranejšie skladby. Z chytľavej piesne sa stal letný hit alternatívnej scény a videoklip nakrútený v Barcelone vzhliadli už tisíce divákov. Hranosť v rakúskom FM4 dvojici priniesla aj prvé "koncertné ovocie" - pozvánku na vystúpenie v prestížnom viedenskom klube B72, kde to 6. októbra roztočia spolu s rakúskou predkapelou The Nintendos.


Dynamo Team - Roll The Dynamo

Na úspech prvého singla nadviazali Mike a Lulu ďalším nezakomplexovaným pískacím popevkom s názvom OK Let's Go!. Bicykel tentokrát vymenili za retro skúter, na ktorom si zajazdili po ostrove Ciovo v Chorvátsku.


Dynamo Team - OK Let's Go!

Slovenskí fanúšikovia uvidia dvojicu najbližšie naživo na bratislavskej edícii renomovaného medzinárodného hudobného festivalu Electronic Beats, ktorá sa uskutoční 15. októbra v Majestic Music Clube. Okrem liveactu Dynamo Teamu tam vystúpi napríklad nemecký elektronický producent Apparat s kapelou, britské duo Lamb, či dánsky dance-punkový projekt WhoMadeWho. Kompletný program očakávanej akcie prinesieme v samostatnom článku.

Kapela sa už domácim priaznivcom stihla krátko predstaviť aj na septembrovom multižánrovom podujatí Voices Live. Pri tejto príležitosti vznikol aj krátky dokument/rozhovor zo série Hudobné úlety.



Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Michal Štofej alias Mike z Dynamo Teamu.