Popri množstve divadelných predstavení ponúkne bratislavské Štúdio L+S v októbri aj dve zaujímavé hudobné akcie. Už v nedeľu 2. októbra sa v priestoroch divadla pod taktovkou Petra Lipu uskutoční akcia s názvom Swing Time. V polovici októbra sa uskutoční prvé vydanie večera s názvom Music a la cARTe, ktorý bude nielen o hudbe.

V prípade Lipovho Swing Time ide o podujatie, na ktorom sa spoja hudobníci, ktorí začínali v 60. rokoch minulého storočia. Swingovú a dixielandovú hudbu pripomenú mená ako Igor Čelko, Peter "Citrón“ Móric, Karol Sucháň, Vlado Vizár, Juraj Lehotský alebo Tóno Rakický. "Juniorom" na pódiu bude klavirista Palo Bodnár a na kontrabas príde z Brna zahrať Vincenc Kummer, ktorý svojho času nahrával s Lacom Deczim a Lacom Gerhardom. Vstupenky sú v predaji za 12 eur.

Prvý z exkluzívnych večerov Music a la cARTe sa bude konať v piatok 14. októbra. Sprievodnú kapelu, ktorá je zostavená zo špičkových hudobníkov (jadro tvoria Martin Valihora a Marián Čekovský), bude viesť iniciátor nečakaných hudobných spojení Oskar Rózsa. Vysvetliť kto, prečo a načo sa ocitol na javisku bude zase úloha Pavla Danišoviča. Hosťami prvého vydania zaujímavého večera budú Vašo Patejdl, Marián Varga a Kamil Peteraj. Lístok na Music a la cARTe si záujemcovia môžu zadovážiť za 11 eur.

Agentúru SITA informovala PR manažérka spoločnosti Forza Zuzana Čižmáriková. Viac informácií nájdete na oficiálnej stránke Štúdia L+S www.studios.sk.

--
Zdroj: SITA
Foto: Igor Daniš - Hudba.sk