Hlavná časť programu tretieho ročníka putovného festivalu elektronickej hudby Electronic Beats sa uskutoční v bratislavskom klube MMC už v sobotu 15. októbra. Po The Prodigy a Underworld, ktorí sa predstavili na ostatných dvoch ročníkoch festivalu v rokoch 2006 a 2008, si tentokrát budú môcť slovenskí fanúšikovia progresívnej elektroniky vychutnať koncerty Lamb, Apparat band a WhoMadeWho. Tým sa však zábava ani zďaleka neskončí - program výnimočného elektronického festivalu totiž prebehne okrem MMC aj v Randali a Hopkirku.

Dánske trio WhoMadeWho - čerstvých zástupcov legendárnej nemeckej značky Kompakt - zažije slovenské publikum vôbec po prvýkrát. Nemecký elektronický génius Sascha Ring alias Apparat sa s kapelou predstaví už po druhý raz, no tentokrát ponúkne úplnú novinku - dva týždne starý album The Devil’s Walk.

Druhý koncert na Slovensku odohrá aj britské duo Lamb, ktorého premiéra sa konala len nedávno na festivale Bažant Pohoda 2011. Dopyt po ich samostatnom koncerte sa však ukázal byť dostatočne veľkým na to, aby prišli opäť. V tomto prípade má slovenské publikum možnosť zažiť ich trocha inak. Klubový kotol bratislavského MMC ponúkne totiž celkom odlišnú atmosféru než vydarený júlový koncert pod holým nebom. Bude ešte "hustejšia", a práve v takej fungujú skladby od Lamb najviac...

Domácou predkapelou a menom, ktoré lineup hlavnej časti festivalu v klube MMC skompletizuje, je projekt Štofa z Hudby z Marsu a jeho manželky Lulu - Dynamo Team. Dvojica nedávno vydala debutový album Slavia mastrovaný v legendárnych londýnskych štúdiach Abbey Road. Pilotný singel Roll the Dynamo sa od začiatku septembra už stihol vyšplhať na prvú priečku hranosti v rakúskom rádiu FM4.

Novinkou tretieho pokračovania Electronic Beats bude after párty, ktorá sa začne hneď po skončení hlavného programu v susedských kluboch Randal a Hopkirk. V Randali sa bude tancovať na elektronickej diskotéke pod vedením dídžejskej mutácie švédskej kapely Miike Snow. Jej členovia Christian Karlsson a Pontus Winnberg sú ako Dr. Jekyll a Mr. Hyde - v noci sú jadrom švédskej alternatívnej kapely rovnakého mena, no cez deň si ako Bloodshy & Avant zarábajú produkciou pre Madonnu alebo Kylie Minogue. Za skladbu Toxic pre Britney Spears sa im dokonca ušla cena Grammy. Do skorých ranných hodín im budú v Randali sekundovať Yanko Král (ex H16) a perspektívny slovenský dídžejský tandem Emonoizboyz, ktorý vo veľkom štýle roztancoval tohtoročný Grape festival.

Tretím priestorom, ktorý bude hostiť najväčšiu elektronickú akciu jesene, je Hopkirk. Napriek tomu, že oficiálne je chillout barom, zažil už niekoľko vydarených klubových úletov. Po skončení hlavného programu v klube MMC sa o ďalší z nich postará dvojica Michael Priest a Bad Mojo. Prvý menovaný má na svedomí obľúbenú sériu večierkov s názvom Hochspannung!. Druhý z dvojice je činný hlavne ako producent, no okrem toho stojí za net-labelom a blogom Splash. Obaja spoločne majú na svedomí klubovú noc Dead Horse v bratislavskom bare Radosť.

Predstavovať posledné meno slovenskému klubovému publiku je azda zbytočné. Nad ránom sa za gramofóny postaví jeden z najzručnejších slovenských dídžejov Junior, aby viac ako dôstojne urobil bodku za touto jedinečnou nocou.

ELECTRONIC BEATS 2011

Majestic Music Club


Lamb (UK)
Apparat band (GER)
WhoMadeWho (DEN)
Dynamo Team (SK)

Randal Club

Karlsson & Winnberg of Miike Snow DJs (SWE)
Yanko Král (SK)
Emonoizboyz (SK)

Hopkirk Chillout & Culture Bar

Michael Priest (SK)
Bad Mojo (SK)
Junior (SK)

MMC, Randal aj Hopkirk sídlia na Karpatskej ulici 2 v budove YMCA. Vstup na všetky koncerty a vystúpenia v rámci Electronic Beats vám zabezpečia vstupenky v cene 13 eur, ktoré sú v dispozícii online na www.tixy.sk. Electronic Beats na Slovensko po tretíkrát prináša T-Mobile.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Marián Mitaš, PR manažér festivalu.

--
Foto: Ľubomír Panák (archív Hudba.sk)