V pondelok 21. novembra sa pod názvom Immortal dostane na trh ďalší album zosnulého speváka Michaela Jacksona. Nahrávka bude obsahovať nedávno objavené skladby a tiež upravené verzie jeho najväčších hitov. Album vyjde prostredníctvom vydavateľstva Epic Records, ktoré nahrávku predstavilo v pondelok 3. októbra.

Fanúšikovia na albume nájdu napríklad alternatívnu verziu piesne ABC od Jackson 5, medley zostavené z Jacksonových hitov či spev zboru v piesni They Don't Care About Us.

Immortal bude zároveň soundtrackom k novému predstaveniu Cirque du Soleil, s ktorým cirkusoví umelci vyrazia na svetové turné The Immortal World Tour. Šou mala svetovú premiéru v nedeľu v kanadskom Montreale a teraz ju čaká 10-mesačná cesta po Severnej Amerike.

Na premiére nového predstavenia Cirque du Soleil, ktorý sa s iným programom onedlho predstaví aj v Bratislave, sa zúčastnili aj tri Jacksonove deti, jeho matka Katherine a traja bratia, ktorí prilákali fanúšikov z celej Kanady a Spojených štátov amerických. Pestrofarebné špeciálne efekty, dym a videoklipy v kombinácii s dynamickými tanečnými zostavami, pripomínajúcimi Kráľa popu, stáli približne 60 miliónov dolárov. Návrhu scény dominovali obrázky a videá detí, fotografie Neverlandu, Jacksonovho obrovského ranča a bývalého domu v Kalifornii a mohutný strom. Predstavenie režíruje choreograf Jamie King, blízky spolupracovník Madonny, ktorý pracoval i so speváčkami Britney Spears a Christinou Aguilerou. Po dlhom turné v Kanade a Spojených štátoch príde v roku 2013 Immortal World Tour i do Európy a ďalších krajín sveta.

Immortal bude Jacksonovým tretím posmrtne vydaným albumom. V roku 2009 mu vyšla kompilácia Michael Jackson's This Is It a o rok neskôr album Michael (2010) s nevydanými skladbami. Hudobník, ktorý zomrel 25. júna 2009 na predávkovanie silnými sedatívami, po sebe zanechal množstvo nevydaného materiálu. O ich ostatné spracovanie sa postaral Kevin Antunes, ktorý dúfa, že spevákov odkaz bude citeľný aj na novom albume. Novinka bola podľa neho spracovaná "s láskou a rešpektom k jeho hudbe, jeho rodine a miliónom fanúšikov na celom svete". Nahrávka Immortal bude od 21. novembra dostupná ako 15-pesničkové CD i ako 22-pesničkové dvojCD.

--
Zdroj: SITA
Foto: Michaeljacksonimmortal.com