Britská speváčka Adele musela pre krvácanie do hlasiviek zrušiť tretiu sériu koncertov v Severnej Amerike v rámci svojho aktuálneho svetového turné. Dvadsaťtriročná rodáčka z londýnskeho Tottenhamu mala v období od 7. do 21. októbra odohrať desať koncertov v USA, lekári jej však odporučili, aby si dala od spevu na nejaký čas pauzu.

"Nemám žiadnu inú možnosť, než sa poriadne zotaviť, inak riskujem nezvratné poškodenie hlasiviek. Verím, že chápete, ako veľmi ma to hnevá, ako vážne to beriem a ako veľmi ma to ničí," uviedla speváčka vo vyhlásení na svojej oficiálnej webstránke.

"Môj hlas je slabý a potrebujem, aby znova zosilnel. Čoskoro však začnem s hlasovými cvičeniami," dodala Adele, ktorá pre podobné problémy musela už tento rok niekoľko koncertov preložiť.

Speváčka odštartovala svoje aktuálne turné s názvom Adele Live 21. marca v nórskom Osle, nasledujúci mesiac koncertovala v Európe, začiatkom mája sa presunula do USA a Kanady, v júni mala pauzu, v júli odohrala dva koncerty v Londýne, v auguste sa vrátila do Severnej Ameriky a v septembri ju mali možnosť vidieť priaznivci vo Veľkej Británii. Tam by mala v novembri turné aj ukončiť, je však pradvepodobné, že aktuálne zrušené koncerty presunie na koniec roka.

--
Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Chris Pizzello