Po videoklipe so zosnulou Amy Winehouse zverejnil 85-ročný spevák Tony Bennett ďalšie video, ktorým si získa mladú generáciu. V druhom singli z albumu Duets II totiž hosťuje súčasná kráľovná popu Lady Gaga. Fanúšikovia majú možnosť počuť ju v piesni The Lady Is A Tramp v netradičnej polohe ako jazzovú, resp. swingovú speváčku. Aj samotné video je na pomery kontroverznej hviezdy veľmi jednoduché. Tradicionalistickú štúdiovú idylku, ktorú si obaja zjavne užívajú, ozvláštňujú len jej tyrkysové vlasy a priesvitné čierne šaty.

Podobne ako v prípade Amy Winehouse je však hlavnou devízou jednoduchého videoklipu zobrazenie "chémie" medzi oboma spevákmi. Lady Gaga vo videu pôsobí veľmi sviežo a prirodzene (hoci ťažko povedať, čo je v jej prípade prirodzené), čím by si mohla na svoju stranu získať aj svojich neprajníkov.

"Nikdy v živote som nestretol človeka s väčším talentom. Myslím, že bude takou legendou ako Elvis Presley," povedal po spolupráci so speváčkou Bennett.


Tony Bennett & Lady Gaga - The Lady Is a Tramp

The Lady Is a Tramp je známy jazzový štandard, ktorého prvá verzia bola súčasťou muzikálu Babes In Arms z roku 1937. Neskôr skladbu naspievali a nahrali také hviezdy ako Frank Sinatra a Ella Fitzgerald, Shirley Bassey, menej tradičnú interpretáciu ponúkol napríklad Alice Cooper či skupina Yes.

Bennettov album Duets II je vďaka úspešnej spolupráci s hviezdami ako Amy Winehouse, Lady Gaga, Mariah Carey či Carrie Underwood aktuálnou jednotkou v americkom rebríčku Billboard 200. Legendárnemu spevákovi sa to pritom podarilo ako najstaršiemu interpretovi v histórii. Z albumu predal za prvý týždeň v USA 179-tisíc kópií.

Tony Bennett najprv v septembri lámal rekordy v singlovom rebríčku Billboard Hot 100. Napriek tomu, že singel Body and Soul s Amy Winehouse sa umiestnil až na 87. mieste, spevák sa zapísal do histórie, pretože sa dostal do Top 100 ako najstarší interpret v dejinách. Do najlepšej stovky medzi singlami sa navyše dostal po 43 rokoch a 10 mesiacoch od predchádzajúceho úspechu s piesňou For Once in My Life čím prekonal rekord soulovej ikony Otisa Reddinga.

Prvú skladbu mal Tony Bennett v rebríčku už v roku 1958 (Young and Warm and Wonderful na 59. mieste), presne pred 53 rokmi a dvoma mesiacmi, vďaka čomu vytvoril ďalší rekord - najdlhší časový úsek, v rámci ktorého sa jedinému interpretovi podarilo v rebríčku Billboard Hot 100 bodovať. Všetky tieto rekordy však o týždeň neskôr zatienilo jeho prvé Number 1 v rebríčku albumov. Už zajtra bude jasné, či sa na prvej pozícii udržal alebo nie. Zverejnený videoklip k duetu s Lady Gaga by mu k tomu rozhodne mal pomôcť.

Článok o Bennettovom duete a videoklipe Body and Soul s Amy Winehouse si môžete prečítať a pozrieť TU.

--
Text: Patrik Marflák + archív SITA
Foto: Tonybennett.com