Americký raper Big Boi, ktorého v auguste zatkli za ilegálnu držbu extázy a tabletiek na potenciu, sa vyhne pobytu za mrežami, ak úspešne prejde drogovými testami a absolvuje verejnoprospešné práce. Rozhodol o tom vo štvrtok súd v Miami.

Tridsaťšesťročného hudobníka zatkli 7. augusta, keď v prístave v Miami vystupoval z výletnej lode a pes colnej a imigračnej hliadky uňho objavil nepovolené látky. Člena skupiny Outkast následne obvinili z ilegálnej držby liekov na predpis, drog a pomôcok na ich užívanie. Po zaplatení kaucie vo výške 16-tisíc dolárov ho prepustili.

Počas štvrtkového pojednávania Big Boi akceptoval návrh prokuratúry na zbavenie spomínaných obvinení, ktoré dosiahne dodržaním stanovených podmienok.

Raper sa bude musieť raz mesačne po dobu troch mesiacov dostaviť na protidrogové testy, absolvovať 30 hodín verejnoprospešných prác a venovať 2000 dolárov (v prepočte takmer 1500 eur) na charitu. Ak budú výsledky všetkých testov negatívne a počas spomínaných troch mesiacov sa rapper nedopustí žiadneho porušenia zákonov, jeho trestný záznam zostane čistý.

Big Boi, vlastným menom Antwan André Patton, sa preslávil predovšetkým ako člen skupiny Outkast, ktorú okrem neho tvorí ešte André 3000. Debutovali v roku 1994 albumom Southernplayalisticadillacmuzik, po ktorom nasledovali nahrávky ATLiens (1996), Aquemini (1998), Stankonia (2000), dvojalbum Speakerboxxx/The Love Below (2003) a Idlewild (2006), ktorý je taktiež soundtrackom k rovnomennému filmu.

Okrem toho majú na svojom konte aj kompiláciu Big Boi and Dre Present... OutKast (2001). Medzi ich najznámejšie hity patria skladby Rosa Parks, B.O.B. (Bombs Over Baghdad), Ms. Jackson, Hey Ya! a The Way You Move. Vlani Big Boi vydal svoj debutový sólový album s názvom Sir Lucious Left Foot: The Son Of Chico Dusty.

--
Zdroj: SITA
Foto: Myspace.com/bigboi