Kanadskému hudobníkovi a spisovateľovi Leonardovi Cohenovi radí pri nahrávaní nového štúdiového albumu jeho syn Adam. Ten teda v rozhovore pre BBC potvrdil, že jeho otec v súčasnosti pracuje na novom albume, čo zatiaľ stále nechcú priznať predstavitelia vydavateľstva Sony. "Požiadal ma, aby som bol konzultantskou silou na niekoľkých stretnutiach a som veľmi šťastný, že som si mohol vypočuť to, čo práve vzniká a zhodnotiť to," uviedol Adam Cohen, ktorý je sám muzikantom a tento rok mu vyšiel album Like A Man (2011).

Na margo možnej muzikantskej spolupráce s otcom a prípadnej spoločnej skladby Adam Cohen poznamenal, že to Leonard Cohen určite nepotrebuje. Na novinke legendárneho muzikanta by mali byť skladby ako Born In Chains, A Street, Darkness, Love, Lullaby alebo Feel So Good.

Pre 77-ročného Cohena to bude prvá štúdiovka od albumu Dear Heather (2004). Medzitým stihol vydať tri živé nahrávky a dostať množstvo ocenení vrátane španielskej Ceny princa Astúrskeho za literatúru, kanadskej Glenn Gould Award za celoživotný prínos alebo americkú Grammy, taktiež za celoživotný prínos.

Rodák z Montrealu vlani v októbri v Bratislave ukončil európsku časť svojho svetového turné. V slovenskej metropole sa predstavil aj v auguste 2009. Obe vystúpenia boli beznádejne vypredané. Hudobník, ktorý je na scéne s prestávkami už neuveriteľných 55 rokov, v Bratislave nevynechal svoje najväčšie hity ako Suzanne, So Long, Marianne, Dance Me to the End of Love alebo Hallelujah.

Informáciu zverejnila webová stránka NME.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: SITA/Michal Burza (foto.sita.sk)