Írska popová skupina Westlife ohlásila, že po 14 rokoch ukončí svoje pôsobenie na hudobnej scéne. Štvorica v zložení Nicky Byrne, Kian Egan, Mark Feehily a Shane Filan plánuje ešte vydať album najväčších hitov a absolvovať rozlúčkové turné, ale podľa vlastných slov sa už všetci tešia na nové dobrodružstvá.

Ako napísali vo vyhlásení na webovej stránke Westlife.com, rozhodli sa po vydaní výberovky najväčších hitov a budúcoročnom turné ísť každý vlastnou cestou. "Počas uplynulých rokov sa pre nás Westlife stalo viac ako skupinou. Westlife je rodina," uviedli ďalej s tým, že by radi poďakovali fanúšikom a fanúšičkám, ktorí ich na tejto "úžasnej ceste sprevádzali" a ktorí sú takisto súčasťou tejto rodiny.

Westlife vznikla v roku 1998 ako päťčlenná skupina. Odvtedy si na svoje konto pripísali 14 prvenstiev v britskom singlovom rebríčku a na celom svete sa im podarilo predať 44 miliónov kópií svojich nahrávok. V roku 2004 skupinu opustil jeden zo zakladajúcich členov Brian McFadden, no ostatní pokračovali ďalej ako štvorica. Medzi ich najväčšie hity patria piesne Swear It Again alebo Flying Without Wings. Výberovka s jednoduchým názvom Greatest Hits, ktorá uzavrie ich diskografiu, by sa mala na pultoch predajní s hudbou objaviť 21. novembra.


Westlife - Swear It Again

Informácie zverejnila webová stránka Bbc.co.uk.

--
Zdroj: SITA
Foto: Westlife.com