Britská kapela Muse prisľúbila univerzite v anglickom meste Plymouth najmodernejšie vybavenie v hodnote 15-tisíc libier (v prepočte približne 17-tisíc eur) určené pre kurz hudobnej výchovy študentov nižších ročníkov. Toto vybavenie má umožniť študentom Plymouth University získať praktické skúsenosti a rozvinúť u nich zručnosti v profesionálnom nahrávaní.

School of Humanities and Performing Arts tak získa modulárny analógový syntetizátor, dva Liquid Channel predzosilňovače a set špeciálnych orchestrálnych a inštrumentálnych mikrofónov. Profesor David Coslett, dekan Filozofickej fakulty, uviedol, že to bolo od hudobníkov "nádherne štedré gesto". Ako vysvetlil, dar od kapely umožní "študentom vzrušujúcu možnosť vyskúšať si profesionálne vybavenie, k akému má prístup iba niekoľko univerzít".

"Sme hrdí na to, že spolupracujeme so skupinou, ktorá tak významne prispela do súčasnej populárnej hudby," dodal Coslett.

Trojica hudobníkov z Muse v 90. rokoch minulého storočia chodila na Teignmouth Community College, ktorá leží rovnako ako Plymouth University v anglickom okrese Devon. V roku 2008 dostali od univerzity čestné doktoráty. Časť z ich daru pôjde podľa dohody na ceny na najbližšie tri roky pre študentov, ktorí sa pričinia o inovácie v rámci spomínaného predmetu. Hovorca kapely Muse uviedol, že jej členov "teší, že mohli poskytnúť vybavenie, ktoré, ako dúfajú, bude inšpirovať študentov, aby ďalšie roky pokračovali a tvorili skvelú hudbu".

Informácie zverejnila webová stránka bbc.co.uk.

--
Zdroj: SITA
Foto: Muse.mu