Britská kapela Muse plánuje svoj šiesty štúdiový album vydať v októbri 2012. Podľa ich manažéra Anthonyho Addisa má trojica pre ďalší album napísané množstvo materiálu a v súčasnosti už je v štúdiu. Addis to povedal v rozhovore pre webovú stránku Billboard.biz s tým, že kapela by chcela, aby celá nahrávka vznikla v Londýne.

"Napísali veľmi veľa materiálu, ale nikdy neviete, ako sa to napokon medzi nimi vykryštalizuje. Píšu neustále. Píšu na cestách, takže pred koncertmi alebo po nich píšu takmer každú noc. Je to seriózny proces, ale nikdy neviete, ako to vypáli, kým to nezačnete spolu skúšať, pretože každý pracoval samostatne," prezradil Addis. Muse v zložení Matthew Bellamy, Christopher Wolstenholme a Dominic Howard vo svojej tvorbe spájajú alternatívu s rockom, klasickou hudbou a elektronikou.

Vydali dosiaľ päť štúdiových albumov - Showbiz (1999), Origin of Symmetry (2001), Absolution (2003), Black Holes and Revelations (2006) a The Resistance (2009). Na svojom konte majú množstvo ocenení, ako napríklad päť MTV Europe Music Awards, päť Q Awards, osem NME Awards, dve BRIT Awards, štyri Kerrang! Awards a jednu MTV Video Music Award. Za nahrávku The Resistance získali v roku 2011 cenu Grammy v kategórii Najlepší rockový album.

--
Zdroj: SITA
Foto: Muse.mu