Mylo Xyloto, piata štúdiovka britskej kapely Coldplay, debutuje na vrchole britského albumového rebríčka. Skupine okolo speváka Chrisa Martina sa podarilo dobyť UK Chart zatiaľ so všetkými svojimi albumami. Novinka vyšla 24. októbra a obsahuje 14 skladieb vrátane dueta s barbadoskou speváčkou Rihannou s názvom Princess Of China. Skladba je v poradí už tretím singlom z albumu.

Prvým singlom sa stala skladba Every Teardrop Is a Waterfall, nasledovala pieseň Paradise. K obom už skupina zverejnila videoklipy. Mylo Xyloto je konceptuálnym albumom, ktorého ústredným bodom je milostný príbeh mladej dvojice. Mylo a Xyloto žijú v tvrdom a nehostinnom prostredí ulice, kde sa stretnú v spoločnom gangu The Lost Boys.

Album je podľa Martina inšpirovaný starým americkým graffiti hnutím, nemeckým mládežníckym protihitlerovským odbojom s názvom Weisse Rose ale aj televíznym seriálom The Wire. Album, ktorý sa stretol so zmiešanými reakciami fanúšikov aj kritiky, je intímnejší a akustickejší ako jeho predchodca Viva la Vida or Death and All His Friends (2008).


Coldplay - Paradise

Na druhú priečku v britskom rebríčku klesla minulotýždňová jednotka - album Noel Gallagher's High Flying Birds rovnomennej formácie združenej okolo bývalého člena skupiny Oasis Noela Gallaghera. Na trojke sa umiestnila ďalšia novinka, ktorou je album Christmas kanadského speváka Michaela Bublého.

Z deviatky na štvorku sa posunul americký hudobník Bruno Mars s debutovou štúdiovkou Doo Wops & Hooligans (2010) a na päťke je tretia tohtotýždňová novinka - album Stronger americkej speváčky a herečky Kelly Clarkson. Novinka okrem prvej päťky uzatvára aj Top 10, keď sa na desiatej priečke umiestnil 61-ročný americký hudobník Tom Waits so 17. štúdiovkou Bad As Me.

Britský rebríček albumov (23. októbra 2011 - 29. októbra 2011):

1. Coldplay - Mylo Xyloto
2. Noel Gallagher's High Flying Birds - Noel Gallagher's High Flying Birds
3. Michael Bublé - Christmas
4. Bruno Mars - Doo Wops & Hooligans
5. Kelly Clarkson - Stronger
6. Matt Cardle - Letters
7. Ed Sheeran - +
8. Adele - 21
9. Steps - The Ultimate Collection
10. Tom Waits - Bad As Me

Informácie zverejnila webstránka Theofficialcharts.com.

--
Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Paul White