"Ak by som mal hrať na saxofóne, tak by som chcel hrať ako Bill Evans." Tieto slová najväčšej ikony jazzu Milesa Davisa hovoria za všetko. Práve v jeho kapele americký saxofonista ako 19-ročný začínal svoju veľkú kariéru, počas ktorej si sám vyslúžil status legendy. Jeho blížiaci sa koncert v Bratislave by ste si nemali nechať ujsť.

Saxofonista Bill Evans, známy svojou všestranosťou a otvorenosťou k mimojazzovým žánrom, patrí k najzaujímavejším zjavom na hudobnej scéne. Na svoj talent upozornil už vo veľmi mladom veku po boku Milesa Davisa a počas svojej dlhoročnej sólovej kariéry mixoval do jazzu rôzne iné žánre ako bluegrass, funk hip-hop či latino. Okrem Davisa, s ktorým nahral niekoľko albumov, spolupracoval aj ďalšími hviezdami ako sú Herbie Hancock, John McLaughlin, Mike Stern, Mick Jagger, Les McCann či Ian Anderson.

Na Gypsy Jazz Festivale, ktorý sa po troch klubových ročníkoch presúva do divadelných priestorov, sa Evans predstaví v doprovode špičkových slovenských hudobníkov Milo Suchomel Orchestra.

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Nemenej zaujímavým zážitkom bude pre návštevníkov festivalu vystúpenie očarujúcej nemeckej speváčky s rómskymi koreňmi Dotschy Reinhardt. Túto divu slovenské publikum zatiaľ ešte nepozná, v Bratislave sa charizmatická speváčka predstaví po prvý raz. Svojich poslucháčov strhne gypsy-jazzovým spevom v doprovode jazzového kvinteta.


Tretím zahraničným hosťom bude afro-americká speváčka, ktorú slovenskí fanúšikovia už mali možnosť spoznať, a to nie len z koncertov, ale tiež z televíznych podujatí. Famóznu Gail Anderson bude doprevádzať 30-členný orchester Mila Suchomela.


4. ročník Gypsy Jazz Festivalu sa uskutoční 2. feburára o 19:00 v divadle Nová scéna v Bratislave. Podujatie bude mať tentokrát charakter celovečernej šou a nie tradičného festivalového koncertu zostaveného radením interpretov a hudobných čísel. Okrem hudobného sa fanúšikovia môžu tešiť aj na vizuálny zážitok. Postará sa oň tanečná skupina Simony Horváthovej, multižánrový charakter podujatia podporí aj výstava obrazov akademických maliarov Vladislava Zabela, Pavla Pokorného a Jozefa Srnu mladšieho.

Lístky na festival za zvýhodnenú cenu sú v predaji v sieti Predpredaj.sk.

Zdroj: PR
Foto: Dino Petrucci - Billevanssax.com