Na hudobnom festivale Frequency v rakúskom St. Pöltene sa predstavia aj britské rockové formácie Bastille a Biffy Clyro. Ich koncerty sa uskutočnia v stredu 13. augusta, keď na podujatí vystúpia aj Macklemore & Ryan Lewis. Kvôli nim pritom organizátori predĺžili festival o jeden deň, pretože pôvodne sa mal konať od 14. do 16. augusta.

Medzi skôr potvrdenými účinkujúcimi sú napríklad Skrillex, Queens Of The Stone Age, Placebo, Blink-182, Imagine Dragons, Babyshambles alebo Parov Stelar. Permanentky na podujatie stoja v predpredaji 120 eur.

Skupina Bastille vznikla v roku 2010 v Londýne a tvoria ju Dan Smith, Chris Wood, William Farquarson a Kyle Simmons. Debutovali vlani v marci albumom Bad Blood, ktorý potom v novembri vydali v dvojdiskovej reedícii pod názvom All This Bad Blood. Na stredajšom odovzdávaní Brit Awards prevzali ocenenie Nováčik roka 2013.

Škótski Biffy Clyro vydali zatiaľ šesť štúdioviek - Blackened Sky (2002), The Vertigo Of Bliss (2003), Infinity Land (2004), Puzzle (2007), Only Revolutions (2009) a Opposites (2013). Získali napríklad tri NME Awards, tri Kerrang! Awards alebo jednu Q Award.

Prečítajte si: Najprv dobyli rebríčky, teraz oživujú mŕtvoly


Zdroj: SITA (Frequency.at)
Foto: Facebook.com/bastilleuk

Súvisiaci interpreti: Bastille, Biffy Clyro