Speváčka a skladateľka Andrea Bučko predstavuje prvú ochutnávku z jej novej tvorby. Zhudobnená báseň od Máši Haľamovej vychádza aj s klipom na medzinárodný deň materinského jazyka, čím Andrea symbolicky otvára svoju novú éru tvorby v slovenčine. Romantickému textu Andrea dopísala refrén podľa emócie, ktorý v nej báseň evokovala.

Andrea Bučko momentálne pracuje na dvoch autorských albumoch. Jeden sa viaže čisto na jej tvorbu a bude v troch jazykoch - v slovenčine, angličtine a francúzštine. Druhý vzniká v kooperácii s herečkou Dominikou Kavaschovou a je inšpirovaný ich spoločnou hrou Morena, ktorá beží na doskách SND. Pieseň Kruhy na vode má v Andreinej tvorbe špeciálne postavenie, bude totiž súčasťou oboch albumov.

"Keďže pôvodne vznikala pieseň počas skúšobného obdobia Moreny a Dominika bola prvá, ktorá pieseň počula, rozhodli sme sa ju vydať aj na spoločnom EP, ktoré momentálne pripravujeme. Ešte pred letom dáme von aj spoločný singel, ktorý bude nabitý skôr slnečnou energiou. Zatiaľ čo zimné Kruhy na vode vnímam ako výborný štart môjho nového obdobia tvorby v slovenčine," prezradila Andrea viac o svojich budúcich plánoch.


Na klipe piesne Kruhy na vode spolupracovali Andreini kamaráti. S Jakubom Končovičom, ktorý sa postaral o kameru a strih, sa spoznali cez spoločného známeho na jednom z letných festivalov. Tam vznikla idea urobiť jednoduchý, nízkorozpočtový no citlivý klip na niektorú komornú pieseň z Andreinho pera.

"Pôvodne som rozmýšľala dať podobu videa jednej zo starších piesní z albumu Escape, no potom ma moji najbližší kamaráti presvedčili, že mám vypustiť Kruhy. Že budú mojou novou Púpavou (Andreina pieseň, pozn.redakcie) Jakubovi sa Kruhy tiež páčili. Plus som vnímala, že sa na koncertoch silno dotýka ľudí. A tak bolo rozhodnuté." Pieseň Andrea nahrávala v štúdiu u kamaráta herca a bývalého spolužiaka Daniela Žulčáka. O postprodukciu sa postaral Jaroslav Žigo Ml. a štúdio LOFT, v ktorom Andrea nahráva aj najnovšie albumy.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Andrea Bučko. Aktuálne novinky a termíny koncertov môžete sledovať na stránke Facebook.com/AndreaBuckoOfficial.

Súvisiaci interpreti: Andrea Bučko